zondag, februari 21

Joki is ziek...

Sinds oud en nieuw is Joki niet zo lekker. Hij springt normaal over de hoofd als je binnen komt hij heeft daar nu geen zin in. Plast zomaar in bed als hij bij mijn vader is gekropen enz.
De dierenarts heeft bloed afgenomen en daaruit blijkt dat hij last van zijn nieren heeft. Joki heeft al drie dagen aan het infuus gelegen bij de dierenarts. Daar knapte hij wel wat van op. Afgelopen vrijdag hebben ze weer bloed afgenomen en het was weer slechter geworden. Joki is best heel ziek. Pa moet maandag of dinsdag weer bellen of terugkomen. We moeten maar afwachten hoe dit afloopt.
Hieronder een stukje van internet over nierproblemen bij een hond.

Symptomen van nierproblemen
• meer gaan drinken en plassen
• minder eetlust
• vermageren / invallen
• slechte adem
• overgeven en/of diarree
• lusteloosheid en zwakte

Diagnose nierprobleem
Wanneer een nieraandoening wordt vermoed, zal er altijd een grondig lichamelijk onderzoek worden verricht. Daarnaast zal er een urineonderzoek en bloedonderzoek worden verricht. Aan de hand van de uitslagen zal een behandeling worden gestart. De behandeling is afhankelijk van de aard van het probleem en de mate van de aandoening. In sommige gevallen kan het zijn dat uw kat bij ons in de opname moet verblijven, zodat er een intraveneus infuus aangelegd kan worden (rechtstreeks in het bloedvat). Gedurende 3 dagen krijgt uw dier zo vloeistof toegedient, zodat de nieren "gespoeld" worden. Op die manier proberen we de afvalstoffen uit het lichaam te krijgen.

Geen opmerkingen: