zaterdag, juni 21

El Quseir en snorkelen

We zijn naar het stadje geweest met de bus. Ma ging niet mee, twee uur lopen in de zon was toch teveel van het goede. Het stadje bestond vooral uit bouwvallen en afval. De vuilnisman is hier nog niet uitgevonden. Pa heeft een snorkel gekocht, voor 6 euro, na een beetje afdingen. Een slof sigaretten van 10 euro en magneetjes voor op de ijskast, meer hebben we niet gekocht. We werden gedropt in een winkelstraatje bij een bazar, we moesten daar twee uur rond lopen. Heel ver zijn we niet geweest, want de chauffeur van de bus had gezegd dat hij beslist niet ging wachten als je niet op tijd bij de bus was.

Gisterochtend was er een gele vlag en in de middag was hij wit. We hebben wat gesnorkeld aan de buitenkant van het rif. GEWELDIG. Alle kleuren vissen en koraal in allelei kleuren. Verder hebben we niet veel gedaan. Als we nu bij de beach bar aankomen wordt de rose al klaar gezet.
We hebben eindelijk een excursie geboekt, we gaan dinsdag een bootreisje maken. Ook met snorkelen natuurlijk en een lunch. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad om dit te boeken, de oudjes begrepen het niet of luisteren niet, of er waren geen parasols op het strand, geen schaduw noem maar op. We zijn heel benieuwd wat ze er van gaan vinden.

Een stukje wandelen, met z'n drieën.


Geen opmerkingen: