zaterdag, januari 31

Jordy is geboren

We zijn net thuis. Alles is goed met moeder en kind. Simone is met een keizersnee bevallen en Jordy ligt in de couveuse. We gaan nu een borrel nemen en proberen te slapen. MORGEN meer.

Het verhaal:
Simone had al vanaf donderdagochtend weeën. Niet zo hevig en om de tien minuten, dat was vrijdagochtend ook nog zo. Ze heeft vrijdagochtend de verloskundige gebeld en verteld dat het begonnen was. Het bleef een beetje hetzelfde die dag soms om de zeven minuten weeën. 's middags had ze besloten om in het bad van haar schoonouders te gaan zitten, kijken of dat hielp. Daar verloor ze wat groene drap, ze heeft toen de verloskundige weer gebeld en die kwam langs. Die heeft haar onderzocht, ze had 1-2 centimeter ontsluiting, het hartje klopte goed. Als ze wilde mocht ze voor de zekerheid even langs bij het ziekenhuis voor een onderzoekje. Dat heeft ze gedaan, ze wilde zeker weten dat het goed ging met de baby. In het ziekenhuis kreeg ze een band om haar buik. Het bleek toch niet helemaal goed te zijn met de conditie van de baby. Ze hebben daar ook besloten om meteen een keizersnee te doen. Ik stond met Cootje bij haar toen ze haar klaar gingen maken voor de keizersnee, steeds hoorde we het hartje niet, om gek van te worden.
Na afloop van de keizersnee kwam de gynaecoloog langs en vertelde dat de navelstreng om zijn nekje zat, dat hij heel licht was, dat hij al in het vruchtwater had gepoept en zijn conditie in de baarmoeder echt niet goed was en dat als Simone niet naar het ziekenhuis was gegaan, hij niet wist hoe het dan afgelopen zou zijn. Maar alles was goed met moeder en kind. Cootje vertelde ons dat hij Jordy ging heette. We mochten nog even bij Simone, maar niet bij Jordy, die lag in de couveuse. Hij weegt 2478 gram, nog geen vijf pond. Het gaat goed met hem, drinkt goed, slaapt goed enz. Als hij zo verder gaat mag hij snel bij Simone op de kamer.

1 opmerking:

Anoniem zei

Haai Oma en Opa

Wat een verhaal ben blij dat alles goed is verlopen.
Heel veel liefde geluk en gezondheid met jullie kleinzoon.

Gr Bianca Patrick en Zenna