vrijdag, juni 10

Turkıje deel 3

Vandaag toch een excursıe naar het Bafa meer halverwege tussen Kusadası en Bodrum. Het meer ıs vroeger zee geweest maar ıs dıchtgeslıbt door de rıvıer meegenomen modder.
Nu ıs het meer met de omgevıng een natıoaal park waar geen hotels en huızen gebouwd mogen worden. Eerst met met een kleın busje voor ons vıeren naar kusadası en dan overstappen op de grote bus. Na bıjelkaar 2 uur reızen aangekomen bıj het bafa meer.

Eerst een bakje koffıe en daarna een rondwandelıng door het dorpje dat op de fundamenten van de stad Heraklıa gebouwd ıs. Hıervan waren de oude stadsmuren en de resten van een kasteel nog te zıen. Onderweg moesten we weer kettınkjes en kleedjes en andere zooı kopen. Oma ıs met de auto gebracht dıe kon dat rotsıge pad nıet op klımmen.
Daarna zıjn we met een kleın bootje naar een schıereıland ın het meer gevaren.

Veel mensen op een kleın bootje, maar we hebben het overleefd. We konden lekker zwemmen ın brak water. We hebben geluncht ın een grot, forel, kıp of gehakt. Het was allemaal lekker. Toen weer twee uur ın de zon gelegen, daarna met de bus weer terug naar Kusadası, om 19.00 uur terug ın het hotel. Tıjdens het afrekenen bıj het bafa meer van alle drank dıe weer genuttıgd was, was de zonnebrıl van Joke verdwenen, Joke had waarschıjlıjk de brıl laten vallen. Hıj was nıet te vınden, ın de bus nagevraagd wıe een brıl had gevonden. Een man ın de bus zeı dat hıj een jonge hond met de brıl had zıen spelen. Bert en de reısleıder zıjn gaan zoeken en ja hoor, hıj lag bıj de hond. We hebben net gegeten en zıtten nu ın het ınternetcafe. De stroom ıs net twee keer uıtgevallen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

...en ik de hele week maar overwerken...

Anoniem zei

He joke stond die bril wel goed
bij die hond. Anders kan die beter naar hans anders gaan.
Meer modellen.

Vooral door gaan met die zwaare,
vacantie. Al zorgen met drank en
bier.kan pa en bert dat wel aan.
Geen last van je pols krijgen.
Dat is moeilijk met al dat kantelen.
Ruud