donderdag, november 15

Cuba deel 2 en deel 3

We zijn al 10 minuten kwijt van de 30 om in te loggen, hij gaat lekker.
Wij zijn naar Santiago de Cuba geweest met de bus, vier uur heen en vier uur terug, alles wat geschud kon worden is geschud. Sinds we in Vinkeveen zijn geweest blijft de regen ons achtervolgen, we hadden hier ook weer regen. Er rijden hier heel veel oude auto´s, ze hebben bijna allemaal een Lada motor. Er rijden ook veel Lada´s, dus pa als je onderdelen zoekt, ze zijn in Cuba.

Er rijden allemaal oude auto´s rond, een geweldig gezicht.

We moesten er natuurlijk wel even inzitten. Let op de blauwe lucht!!!

We zijn naar de begraafplaats geweest van een Cubaanse Held. Om de dertig minuten werd de wacht gewisseld, heel indrukwekkend. Ook hebben we het graf gezien van Bacardy, die van de rum.
Na de lunch gingen we naar een kasteel. Normaal heb je daar een heel mooi uitzicht over de caribien, maar als het regent valt het tegen. Daarna kregen we een rondleiding in het stadje zelf, dat begon weer met een uitzicht. Daar moesten we voor in de ligt naar 5 hoog. Met zeven mensen in een kleine lift, dat was erg warm en het werd nog veel warmer toen de deur niet open ging. Er stond dat we nij storing een nummer moesten bellen, er was alleen geen telefoon. Na wat anstige minuten stonden we weer op de begane grond, niemand hoefde meer naar boven. We waren zo geschrokken dat we van ellende ook niet meer in het stadje hebben gelopen, maar in de plaatselijke kroeg wat hebben gedronken, er was live muziek dat gespeeld werd door oude mensen. Die zo fanatiek waren, echt super. Daarna weer naar huis. De laatste drie reden we in het donker, gaten in de weg. Koetsjes, vrachtwagens, fietsers zonder licht en gewoon wat mensen die langs de weg wandelen. We waren nog wel op tijd voor het diner.
Inmiddels hebben we ook Japans gegeten, het eten werd bereid aan je tafel.
We hebben druk, op onze manier. We hebben op een waterfiets en een catarmaran gezeten, geweldig.

Morgen weer meer. De tijd is op.

We gooien er maar weer 3 CUC tegenaan om te internetten.

We hebben verder lekker op het strand gezeten, waar we deze foto hebben gemaakt met de zelfontspanner.

We hebben gewandeld naar de andere kant van de baai. Bert heeft daar de mangrove ook wat te drinken gegeven, hij moest vreselijk plassen.

Toen we om vijf uur van het strand afkwamen waren ze een varken aan het roosteren. Een gat in de grond, houtskool er in en gaan met die banaan. Het varken had een stok ik zijn mond en kont, die handmatig rondgedraaid moest worden en heeft zeker tot negen uur iemand bij gezeten.

Dat hebben wij niet te eten gehad hoor, het was voor delegatie uit Frankrijk, die kwamen dineren, het hele restaurant was buiten rondom het zwembad geplaatst. Achteraf bleek dat de echte gasten uit het hotel in een achteraf zaaltje, waar normaal alleen sigaren werden gerookt, moesten eten. Wij hadden toevallig gereserveerd in een a la carte restaurant (Cubaans).

Geen opmerkingen: