woensdag, oktober 22

2e bericht uit Brazilië

Het is hier nu 21.00 uur. We hebben net gegeten, het was weer eens niets bijzonders. Maar er zitten altijd vier katten in het restaurant en die lusten wel wat. Het mag natuurlijk niet die katten voeren, maar er loopt ook een heel kleintje rond en dan moet ze wel eten geven toch?
We hebben de excursie inmiddels gedaan. ´s Morgens hebben we met een gids door een tropisch woud gelopen. Die vent zag van alles, na tien meter lopen had hij al een slangetje gevonden. Een grote krekel, grote rode mieren , die hij dan ook nog half opat. Van blaadjes maakte hij shampoo, andere blaadjes gebruikte hij voor zijn suikerziekte. We kregen bij de gids thuis een lunch. Die natuurlijk uit kip, sla en rijst bestaat.

´s Middags zijn we naar de ranch van Meneer Umberto geweest. Deze meneer heeft veel geld en land. Hij maakt van rietsuiker alcohol. Hij maakt alcohol voor auto´s en alcohol om te drinken. Verder maakt hij van de shit van de koeien bio-gas en hij fokt vissen en garnalen. Er lopen een hoop beesten in de rondte. Ganzen, geiten, eenden, kippen en paarden. We mochten als groep allemaal een stukje paard rijden. Als je dat dan leuk vond, kon je lange tocht maken op de paarden. We hebben dat kleine stukje wel gedaan, maar dat was ook genoeg.

Bert en Joke op een paard, waarschijnlijk de eerste en de laatste keer.

We konden dat alcohol natuurlijke proeven en ze hadden allemaal home-made taarten die we allemaal mochten proeven.

We zijn in Pipa geweest, een oude hippie stad. Een gezellig stadje, in een busje vol Brazilianen er heen, opgepropt, want het busje is nooit vol. Je wordt hier dood gegooid met Havana´s, dat zijn geen sigaren maar slippers. Honderden in alle kleuren en uitvoeringen. De tweede keer dat we op het dolfijnenstrandje waren, hebben we meer dolfijnen gezien, het is echt grappig, dat die beesten daar in het rond zwemmen

De laatste dagen hebben we weinig gedaan. De buikkramp had weer toegeslagen, helaas. Maar aan het zwembad is ook heerlijk.
Morgen gaan we weer op excursie, in een soort grote jeep. De zandduinen in, we gaan ook een stukje zeilen.

Lieve mensen, die meer berichtjes van ons verwachte, we willen wel, maar in het plaatselijke internet-cafe zit alleen jeugd de hele dag spelletjes te spelen. Hier in het hotel staat maar 1 computer en dat is ook nog eens een k.. ding. Sorry.

De groeten van ons hier uit Brazilië, dikke kussen voor allemaal.

Geen opmerkingen: