maandag, augustus 30

30 augustus

Maandag 30 augustus
´s Morgens blijkt dat we alleen koud water uit de douche krijgen. Bert stond al ingezeept dus die moest wel.
Vandaag gaan we in Tofino proberen walvissen te spotten. Nadat we de camper zorgvuldig hebben geparkeerd op het terrein bij Jamie, gaan we vragen of we nog mee kunnen. We moeten alle vier een formulier invullen dat we op eigen risico mee gaan in de zodiak, dat is een soort rubberboot die heel hard kan varen. Als we daar mee bezig zijn ziet Anne een aanbieding van Walvis spotten per boot en per watervliegtuig. Als we geen walvissen zouden zien kregen we het geld van de boot terug, van het vliegtuigje niet. We besluiten van de aanbieding gebruik te maken. Als eerste gaan we met het vliegtuigje vliegen. Het is een klein vliegtuigje, we krijgen alle vier oordoppen op. Best gaaf eerst vaar je een stukje, dan gaat hij op stijgen. De piloot doet vreselijk zijn best om walvissen te zoeken, maar het lukt hem niet.
Het wel heel mooi om alles is van boven af te zien. Het landen gaat heel rustig, deden de gewone vliegtuigen dat ook maar zo. We hebben tien minuten om weer bij de boten terug te zijn, even flink doorlopen. Als we weer bij Jamie aangekomen zijn, kregen we een oranje pak aan en handschoenen. Die pakken zitten voor geen meter. Maar we hebben walvissen gezien.(zie de foto). Een grote met een kleintje, in de verte zag je er nog meer, de boten mogen niet heel dichtbij, wel geweldig om te zien. We varen nog een heel eind de zee op, om er nog meer te zien, helaas. We varen langs wat eilandjes en daar lagen allemaal zeehonden, op een ander rots lagen zeeleeuwen. Prachtig. De kapitein zit ook nog een papegaai duiker, maar die zien wij niet echt. We gaan nog langs een eilandje waar een groot nest is van een Arend. De arenden zijn waarschijnlijk een kopje thee drinken bij de buren, ze zijn er in ieder geval niet. We varen we terug naar ons beginpunt. We zijn al met al 3 uur wezen varen. Hebben alle vier een rode kop van de zon.
Na dit avontuur rijden we verder richting Pacific Rim Park. We reserveren eerst een plek op een campground Crystal Cove. Daarna gaan we nog proberen wat trails (wandelingen) te maken. Eerst stoppen bij Radar Hill dat is een wandeling van niets, we gaan er nog maar een proberen. Dit is een hele mooie route (Schooner Cove) van ruim een kilometer en eindigt op het strand. Op de campground aangekomen wordt de barbecue weer aangestoken. Als de worsten en maïs goed zijn begint het te regenen. Het wordt binnen eten. Het gewone vuurtje is inmiddels ook uit. Het heeft de rest van de avond en de hele nacht geregend.

Geen opmerkingen: