maandag, augustus 25

zaterdag 16 augustus naar Londen


We kunnen onze weg in het restaurant voor het ontbijt al wat makkelijker vinden. We hadden gedacht omdat het weekend is dat het een stuk rustiger zou zijn. Maar het net zo druk als gisteren.
 
 
Na het ontbijt pakken we onze spullen en lopen naar de opstapplaats van de Hop On-Hop Off bus de blauwe route. Het is vlakbij ons hotel. De blauwe route gaat door Kensington en daarna stopt hij voor de deur van Harrods.
 


 We gaan hier nog een keer naar binnen want we willen naar de dierenafdeling voor Cat nib figuren voor de poesen van Karina en natuurlijk onze eigen poes. We kunnen de afdeling niet vinden en na lang zoeken hebben we maar gevraagd en het blijkt dat deze afdeling sinds januari is opgeheven. Daarna naar de keukenafdeling voor een spray die over cup cakes kunt spuiten. De keukenafdeling is er nog wel maar de spray wordt niet meer verkocht, dat schijnt niet meer te mogen.
Dus gaan we met lege handen weer naar buiten. De bus staat al te wachten en we gaan weer verder richting de Marble Arch, Oxford street en langs nog een aantal halte plaatsen en dan Towerbridge waar we uitstappen, want we willen naar de Docklands en moet je overstappen op de rode route.
 
 
 

Het is voor ons niet helemaal duidelijk waar de opstapplaats is. Bij navraag bij de medewerkers van de busdienst blijkt dat we aan de overkant van de weg kunnen opstappen. En inderdaad na een minuut of 10 komt de bus er aan. Wij hadden er hoge verwachtingen van maar we vinden de Docklands nogal tegenvallen. We dachten dat het bestond uit oude pakhuizen die verbouwt waren tot woonruimte, winkels en restaurants maar het gebied bestond voornamelijk uit hoge flatgebouwen met hier en daar een oud gebouw ertussen. We zijn daarom op geen enkele halte de bus uitgegaan.
We zijn daarna verder gereden met deze bus naar Westminster bridge en verder gelopen naar de Big Ben en de Houses of parliament en Westminster Abbey. We wilden hier eigenlijk naar binnen maar dat kost 18 pond per persoon dus dat hebben we niet gedaan we hebben wel een foto genomen van de buitenkant. We willen eigenlijk wel wat drinken maar we lopen tegen hetzelfde probleem op er is nergens een terras waar we kunnen zitten. We lopen verder en willen weer met de blauwe route bus mee maar het is even zoeken naar de opstapplaats. We vinden er een bij Victoria station. De bussen moeten normaal gemiddeld om de 10 minuten langskomen maar we staan hier nu al 20 minuten en geen bus te zien. Na nog een tijdje wachten besluiten we om naar Buckingham Palace te lopen waar de rode route bus langs moet komen misschien dat deze wel komt. Op deze halte staat een medewerker van de busmaatschappij en die begrijpt er ook niets van en ze gaat bellen met de centrale. Het wordt niet duidelijk waarom er geen bus aankomt. Ze zegt dat het nog ongeveer een halfuur duurt. Wij willen hier niet op wachten en lopen verder richting Hyde Park Corner. Joke heeft nog steeds last van haar voet en lopen wordt steeds pijnlijker. Bovendien is het ons nog steeds niet gelukt om ergens wat te gaan drinken. Bij Hyde Park Corner is weer een opstapplaats voor de blauwe route maar dan de andere kant op en deze komt er wel snel aan.
 

We rijden mee tot Piccadilly Circus want we willen naar dezelfde straat waar we gisteren ook een restaurant hebben gevonden. Op de hoek van de straat is een hele grote M&M winkel die uit verschillende etages bestaat. Je kunt er niet alleen M&M’s in alle kleuren en smaken kopen. Maar ook M&M T-shirts, pyjama’s, bekers, poppen enz. enz. Voor een paar ons M&M ben je zomaar 6 pond kwijt. Dus we kopen hier natuurlijk niets. Het vinden van een restaurant is lastiger dan gedacht want het is overal weer vreselijk druk en er staan overal mensen buiten te wachten om naar binnen te kunnen. Het maakt niet uit wat voor restaurant het zit overal vol. We gaan ergens naar binnen en we moeten onder aan de een trap wachten. De trap staat tot bovenaan vol met mensen die ook staan te wachten dus dit duurt nog wel even. We hebben hier geen zin in en gaan weer naar buiten. We kunnen naar binnen bij een Argentijn waar nog wel plaats is maar we kunnen daar van een buffet eten waar we vooral uit bonengerechten kunnen kiezen. Dus hier zijn we ook maar weggegaan. We lopen straatjes in en uit tot we eindelijk een chinees vinden die plek voor ons heeft en waar het menu ons ook aan staat.
 
 
 
 
We hebben hier heerlijk gegeten en het is zoveel dat we het niet opkregen. Hierna willen we naar het hotel, maar het is weer even zoeken naar de juiste bus. We vragen het aan een buschauffeur die op een halte gestopt is waar we nu staan. Hij zegt dat we 2 haltes verder de bus naar het hotel kunnen nemen en rijd daarna weg terwijl hij ons ook deze 2 haltes mee kon nemen. Dan maar lopen en na de 2 haltes komen we aan op de plek waar we gisteren ook de bus genomen hebben. Het is maar een paar minuten wachten tot de bus komt en daarna zijn we met een minuut of 10 bij het hotel.

Geen opmerkingen: