maandag, april 9

Het paasweekend

Zaterdag hebben we eerst boodschappen gedaan, we wilden eigenlijk verder met de sloep, maar morgen wordt het mooi weer, we kunnen beter eerst de kikkers gaan omruilen. Dus eerst naar de boot om ze er af te halen, dan even naar Marcel in Buiten Kaag blazen. Zonder probleem kregen we twee nieuwe kikkers mee. Op de terugweg zijn we langs de Praxis met tuincentrum gereden, voor plantenbakhouders, we hadden twee verschillende maten nodig, jullie zullen het wel begrijpen ze hadden nog maar één maat. Er stond een lange rij bij de kassa, we besloten om nog wat verder door de winkel te lopen. Als je dat gaat doen, kost het altijd extra geld. we hebben een nieuw douchegordijn en een nieuwe kraan voor in de keuken gekocht. Dan maar gauw naar huis , kan Bert de kraan aansluiten, ze hadden gezegd dat alle spullen om hem aan te sluiten er bij zaten, nou niet voor ons natuurlijk.

Bert klust graag met veel spullen om zich heen.

Wij hadden toch nog wat knelkoppelingen nodig, om half zes is Bert met een noodgang naar de Gamma gegaan, de Praxis was al dicht. Alles is toch nog goed gekomen. De kraan doet het.

Zondag, vroeg opgestaan, eerst nog even naar de e-mail kijken, misschien zijn er vandaag nog wat aanbiedingen, we blijven zoeken, naar een mooie vakantieaanbieding. Daarna naar de boot, schuren. verven enz. Om een uur of zes weer naar huis. Ik (Joke) heb het vreselijk koud volgens Bert moet ik dan wat harder werken. We hebben besloten om Roti te gaan eten, om de hoek zit een nieuw mee-neem Surinaams restaurant. Er is niemand in de winkel, als wij binnen komen is er niemand. Dat zegt veel of niet??? We doen het toch. Als we lekker voor de tv zitten, en net bedacht hebben, dat we nu wel genoeg geld hebben uitgegeven, en we willen met de tijd toch ook een hangend toilet. Komt er een raar geluid uit de tv en hij gaat stinken. Shit, stuk.

De rest van de avond zitten we dan ook naar onze tv uit de slaapkamer te kijken. Onze postzegel.




Maandag, weer vroeg, en een ontbijtje met eieren van "Van der Most", dan weer snel naar de boot, vandaag gaan we lakken, hij ziet er weer goed uit. 's Middags komt Jay, naar ons zomerzeiltje kijken, dat is veels te groot geworden. Hij kan het wel weer goed krijgen, hij neemt het meteen mee, we krijgen het donderdag of vrijdag weer terug, á 80 euro. Ik denkt dat we aan iedereen die met ons mee vaart, geld moeten vragen of uit de kosten te komen.

Om zes uur gaan we weer naar huis, nadat we het winterzeiltje weer op de sloep hadden gedaan. Het ziet er niet uit, maar het komt allemaal goed. Adem in, Adem uit, zou mijn baas zeggen. Om half zeven komt de laaste uitzending van Lotte, die moet ook op de postzegel gekeken worden. Dan maar wat dichterbij de tv.

Lotte gaat trouwen met Vico, ook hier loopt het weer goed af.

Geen opmerkingen: