zaterdag, mei 26

Winkelen, versterker aansluiten en uit eten

Vanochtend begonnen met het lezen van de handleidingen. Het aansluiten lijkt allemaal niet zo ingewikkeld. Aangezien het stereomeubel een eind van de muur geschoven moet worden, wil ik meteen van de gelegenheid gebruik maken om de scartkabels tussen tv, UPC digitale ontvanger en de harddiskrecorder op een andere manier aan te sluiten. Want we hebben alleen goed beeld als we via het UPC kastje kijken. Kortom een grote operatie waar ik best een paar uur mee bezig zal zijn. We gaan eerst maar naar Amstelveen Joke wil nog kijken voor een nieuwe bikini en we willen bonbons kopen bij Martinez. Het kopen van een bikini valt nog niet mee winkel in winkel uit maar uiteindelijk geslaagd bij de bijenkorf. Na het kopen van de bonbons op weg naar huis. Nog wat boodschappen gedaan. Weer thuisgekomen kon het aansluiten beginnen. Meubel naar voren achterwandjes er af. Het was toch nog een heel gepas en gemeet want de kabel van de draaitafel is maar heel kort en kan niet op eenvoudige wijze verlengt worden. Dus de voorversterker moet zo dicht mogelijk bij de draaitafel komen te staan. Het is uiteindelijk gelukt om alle elementen een plaats te geven. Het aansluiten van de diverse elementen en het omzetten van de scartkabels viel inderdaad heel erg mee. Toen kwam het moment om de stroom in te schakelen en te beluisteren hoe goed de nieuwe aanwinst zou klinken. Bij het aanzetten van de voorversterker begonnen de lampjes geruststellend groen op te lichten. Maar bij de eindversterker gebeurde helemaal niets. Wat kon er aan de hand zijn nogmaals de handleiding er bij weer de aansuitingen controleren. Het mocht allmaal niets baten geen lichtje ging branden. Dan maar de winkel bellen. Het was al na vijven maar er werd toch nog opgenomen en met behulp van de vriendelijke verkoper was de oplossing al snel gevonden. Een verborgen aan/uit knop. Na het omzetten hiervan schalde het geluid door de huiskamer. het was een hele opluchting dat alles het goed deed ook de afstandsbediening waar het allemaal om begonnen was. En niet te vergeten het klinkt ook geweldig.







Inmiddels was het al een uur of zes en moesten we ons haasten want we hadden met Remko en Ursula half zeven afgesproken om uit eten te gaan. Dus snel onze jas aan en stevig doorlopen naar de tram.

We gaan Thais eten in een restaurant op de Oudezijds Voorburgwal. We komen elkaar tegen op de halte van de Martelaarsgracht. Met zijn vieren zijn we via de rosse buurt naar het restaurant gelopen. Het eten was net als gisteravond weer heel erg lekker en we hebben een heel gezellige avond gehad. Bert en Remko kiezen een gerecht met vier pepers. Ursula en Joke houden het op twee.


Remko en Bert kregen heel veel sperciebonen en dat vinden ze allebei niet echt lekker.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bert,

Jij kijkt inderdaad alsof je het heel erg naar je zin hebt!

Groet,
Jeroen