maandag, juni 14

Bericht uit Egypte

Donderdag 10 juni

Vandaag gaan we op vakantie naar Marsa Alam in Egypte. De taxi komt ons om half elf ophalen. Maar voor dat we kunnen vertrekken wordt eerst nog de afzuigkap opgehangen en de tegels gekit. Om kwart voor negen staan Ewoud en zijn zoon Sander voor de deur om de klus te klaren. Ik Bert ga om kwart over negen mijn schoonouders halen en als we terugkomen is het klusteam vertrokken. Na nog eens goed gekeken te hebben blijkt dat het gelukt is om de afzuigkap één centimeter uit het midden te hangen. Dus na de vakantie nog een klusje te doen.
De taxi is precies op tijd en dan op weg naar Schiphol. We hadden thuis al ingecheckt en we hoefden daarom alleen maar onze koffers in te leveren. Zelfs de paspoortcontrole ging heel snel omdat we dit ook zelf konden doen. De foto in je paspoort wordt ingescand en de chip ingelezen je hoefde alleen maar te lachen naar de camera en je kon doorlopen. Nog wat tijdschriften kopen en wat eten en daarna het vliegtuig in en op weg naar onze vakantiebestemming. De verwachtingen zijn hooggespannen. De vlucht verloopt voorspoedig rond een uur of acht Egyptische tijd wordt de landing ingezet we zijn het enigste vliegtuig dus de wachttijd op het vliegveld is kort. Het lukt ons weer om een te duur visum te kopen bij de touroperator € 17,00 in plaats van de € 10,00 bij de bank een loket ernaast.
Het hotel ligt maar vijf kilometer bij het vliegveld vandaan waardoor de transfertijd maar een half uurtje duurt. We krijgen nog wat te eten en daarna naar de kamers. De belangrijke spullen in de kluis en daarna nog even naar het terras voor een glaasje wijn en dan naar bed.

Vrijdag 11 juni
Na het ontbijt naar de gebruikelijke bijeenkomst van de touroperator die ons van informatie voorziet voor wat betreft het hotel en wat er verder zoal te doen is. Daarna zijn we aan het zwembad gaan liggen boekje lezen wat drinken en zwemmen in het zwembad. Na de lunch nog even naar het strand geweest. Het gebied waarin je de zee in mag is zo ondiep dat je nauwelijks je voeten nat krijgt. Als je echt de zee in wil moet je de in zee geplaatste steiger af waar je kunt snorkelen of duiken. Na het diner weer het terras op om nog wat te drinken en dan naar bed.

Zaterdag 12 juni
Omdat je toch niet vanaf het strand de zee in kunt omdat het zoals al eerder gezegd het veel te ondiep is blijven we bij het zwembad. We liggen vlakbij onze kamers en de poolbar wel zo makkelijk. Vandaag doen we niet veel eigenlijk helemaal niets anders dan wat lezen een biertje drinken en ontbijten, lunchen en dineren en ’s avonds nog wat drinken op het terras waar nu ook muziek is. Een Egyptenaar in pak draait muziek en zingt ook mee. Hij moet alleen nog wat oefenen op de tekst van al die bekende Engelse Liedjes maar wat geeft het.

Zondag 13 juni
Vandaag lukt het ook niet echt om iets te gaan doen. Ik Bert neem me elke dag voor om onze camera tevoorschijn te halen en te gaan fotograferen. Maar het wordt weer een dagje lezen. Ik heb alleen wat foto’s genomen met de onderwatercamera in het zwembad. ’s Avonds is er een show van het animatieteam. Normaal gesproken wordt dit in andere hotels gedaan bij het restaurant of het terras. Maar hier is er een speciale arena aangelegd nogal afgelegen richting strand. We besluiten er toch maar naar toe te gaan. Er zit bijna geen mens en je kunt er niets te drinken krijgen. De show valt ook tegen alleen maar dansen en iemand dat hij Michael Jackson nadeed wat niet echt een succes is. Na een kwartiertje hebben we het wel gezien. Dan maar weer naar het terras waar de Egyptenaar ook weer van de partij is. Vandaag laat hij de gasten zingen. Daar wordt je net vrolijk van. Er is een Italiaan die niet van ophoeden weet en daar tussendoor laat hij tangomuziek horen omdat er twee andere gasten zijn die daar zo leuk op kunnen dansen. We zijn maar niet zo laat naar bed gegaan.

Geen opmerkingen: