dinsdag, maart 13

Dinsdag 13 maart 2012

We zijn deze nacht verschillende keren wakker geworden.  De telefoon liet merken dat hij moest worden opgeladen. De tweede keer werden we opgeroepen voor het gebed vanuit de moskee en de derde keer gingen ze de insecten verdelgen rond het hotel wat met veel lawaai en rook gepaard ging. 
Uitgeslapen gingen we naar het ontbijt maar na een paar koppen koffie en een gebakken eitje ben je er weer helemaal bij. Daarna na het zwembad. We hebben een paar foto’s van het zwembad gemaakt en Bert heeft zijn angst voor het koude water overwonnen en is het water ingegaan. Het water viel reuze mee. En was eigenlijk helemaal niet koud.  We zijn om 12:00 uur in de hotelbus naar het strand gestapt. En na ongeveer 20 minuten kwamen we aan bij het strand. Er is toch een restaurant en er zijn zelfs bungalowtjes. Voor het strandje moest je een eind naar beneden lopen.
Er is een drijvende steiger in het water. We hebben bedjes uitgezocht  vlakbij de zee. Bert ging de handleiding van de onderwatercamera lezen want het was ons nog niet gelukt er een behoorlijke foto mee te maken. Er bleken wat instellingen niet goed te staan waardoor er alleen maar onscherpe foto’s gemaakt konden worden. We worden geregeld aangesproken of we niet een excursie willen boeken en er is iemand die ons gezichtshaar wil verwijderen en onze wenkbrauwen bijwerken. Het duurt een tijdje voordat we deze persoon hebben duidelijk gemaakt dat niet van zijn diensten gebruik willen maken. Maar als dit eindelijk gelukt is staat niets het snorkelen in de weg. We waren bang dat het zeewater te koud zou zijn om je lekker te kunnen zwemmen of snorkelen maar dit viel reuze mee als je eenmaal door bent is het helemaal niet koud meer. Er zijn weer heel veel vissen te zien en proberen hier foto’s van te maken, maar dit is best wel lastig want de vissen blijven niet stil staan en zelf beweeg je ook en je moet door je duikbril naar het schermpje van de camera kijken.
We maken een hoop foto’s en er zullen er wel een paar gelukt zijn. Na het snorkelen willen we wat gaan eten in het restaurant en komen de man weer tegen die ons gezicht wil bewerken hij heeft in overleg met zijn manager de prijs verlaagd zegt hij. Maar wij gaan er niet op in. Gelukkig voor hem zijn er een paar Russische dames die van zijn diensten gebruik willen maken. Hij heeft een heel klein hokje op het strand waarin hij dit doet.
We eten kip met patat en Joke neemt er een soepje bij. Het heeft allemaal wat te lang in de buffetbakken gelegen maar het nog wel te eten. Daarna weer terug naar het strand want de bus komt om 16:30 uur. Weer terug in het hotel drinken we nog wat op het terras van het hotel en gaan dan naar de kamer. We willen kijken of de foto’s gelukt zijn en het stukje van vandaag schrijven.

Geen opmerkingen: