zondag, maart 11

Een weekje Sharm el Sheikh

Zondag 11 maart 2012

Vandaag begint ons weekje Egypte Sharm el Sheikh.

Bo wil ook mee.

Dit keer gaan we met de bus naar Schiphol, eerst een paar haltes met de 80 naar het busstation in de Marnixstraat, daarna verder met 197 naar Schiphol. Een half uurtje later komen we op Schiphol aan. We hadden thuis al ingecheckt we moesten alleen onze tas nog inleveren. We hebben dit keer ook maar 1 tas meegenomen, we zijn van plan heel weinig te doen en dan heb je alleen een zwembroek en een tandenborstel nodig. We gaan nog een bakkie koffie drinken bij Mac Donald. Kopen nog wat tijdschriften en dan naar D51, we vertrekken op tijd. We vertrekken via de Polderbaan dat is eerst een stukje rijden met het vliegtuig. We zitten op rij drie met z’n tweeën de derde stoel blijft leeg. Het is 4 uur en 40 minuten vliegen. En een uur tijd verschil, we landen om 20:00 uur Egyptische tijd.

Op het vliegveld gaat alles ook redelijk snel, de stickers in de paspoorten, de douane stempelt deze en dan nog een kwartiertje op de koffers wachten en we kunnen verder.
De stickers kosten eigenlijk 15 euro maar iedereen moet 25 betalen, die 10 euro is fooi. De fooi is voor iedereen ook voor de mensen achter de schermen zeggen ze. We krijgen nu te horen waar we de aankomende week zullen verblijven. We gaan naar het Kiroseiz Parkland. Het is de eerste stop met de bus. We kunnen net nog wat eten. De meeste bakken van het buffet zijn leeg. Er is nog wat rijst en kip, genoeg voor ons. De toetjes waren niet op, daar hebben we er maar een paar van genomen. Een tafeltje naast ons zitten Russen, die een vraag stellen aan de ober, de man gaf netjes antwoord, maar de Russen namen hem niet serieus, waarop de Ober heel boos zei, dat hij hen niet kon verstaan en toch heel erg zijn best deed om hun antwoord te geven en dat ze hem in de maling namen en dat hij hier niet van gediend was en ze met vragen maar naar de receptie moesten gaan. Hij draaide zich om naar ons tafeltje en zei tegen ons “ik heb zo’n hekel aan die Russen”.

We worden daarna met een elektrisch autootje naar de kamer gebracht. We zijn best tevreden over onze kamer. We gaan nog wat drinken bij de bar aan het zwembad en dan naar bed. Je krijgt hele kleine plastic glaasjes met drinken ook het bier krijg je in die zelfde glaasjes.

Geen opmerkingen: