dinsdag, juni 9

2e bericht uit Tunesie

Maandag
Vandaag kregen we ons welkomstpraatje van de hostess. Er zijn niet zo veel excursies. De pinautomaat is dichtbij, 1 Tunesische dinar is ongeveer 60 euro cent. We gaan wel een excursie doen, maar die bespreken we later wel. Er rijdt ook een toeristen treintje naar Hammamet, je kan ook de taxi nemen voor 3 dinar.
Verder hebben we op het strand gelegen, vandaag was er niet zoveel wind. Een goed punt van het hotel is dat je de wijn en rosé in flessen krijgt. De rosé wordt zelfs in een koeler op je tafel gezet. We zitten ook de hele dag te eten, broodjes, pizza, kaas, ijs en dan nog een ontbijt en diner. We hebben nog niet in zee gezwommen omdat we het water te koud vinden. Misschien morgen. De entertainment van vanavond stelde niet veel voor. Eerst de kinderdisco dat eindigde met hetzelfde liedje dat we ook al gehoord hadden in praktisch ieder ander land waar we geweest zijn. We kunnen het dan ook helemaal meezingen. Daarna de dagelijkse bingo. De kaartjes verkoper loopt alleen maar langs zwaaiend met de kaartjes zonder deze aan iemand aan te bieden. We vragen ons af wie er dan aan meedoet. Vervolgens kwam de buikdanseres ook heel leuk en daarna 2 man met een trommeltje en een derde met een soort van Tunesische doedelzak, we werden er helemaal gek van. En daarom hebben we niet gewacht op de slangenbezweerder en zijn naar bed gegaan.

Dinsdag
Na het ontbijt hebben we bij de kassier van het hotel geld gewisseld want de euro is hier nog niet echt doorgedrongen. En voor alle zekerheid ook maar een kluisje gehuurd. De kluisjes zitten niet in de kamers maar in een ruimte achter de receptie. Daarna met het toeristentreintje (wat in werkelijkheid een auto is die lijkt op een locomotief) naar Hammamet er zijn verschillende bedrijfjes die zo’n treintje hebben rijden en de kaartjes zijn onderling niet uitwisselbaar. Daarom is ons aangeraden om alleen een enkele reis te nemen. Het ritje duurt ongeveer een minuut of 10 en gaat gepaard met een hoop herrie en je wordt flink door elkaar geschud.
De eind halte is de Medina dit is het oude ommuurde centrum van Hammamet met hele smalle straatjes en vol met souvenirwinkeltjes. We hadden verhalen gehoord over opdringerige en onbeschofte verkopers zodat we met gemengde gevoelens naar binnen gingen. Het bleek allemaal wel mee te vallen. Ze wilden wel allemaal dat we hun winkel binnengingen en ze zeiden dat het goedkoper was dan de Wibra maar dit hebben we wel vaker gehoord. Natuurlijk hebben we wel een paar dingetjes gekocht, maar dit gebeurde na stevig afdingen. Joke bood 10 dinar voor een spiegeltje met twee deurtje ervoor, en de verkoper wilde er 85 dinar voor hebben, dat was een speciale prijs. Toen Joke 10 bood, zei hij tegen haar, dat ze naar de dokter moest en zich moest na laten kijken. Volgens hem was ze niet goed bij haar hoofd. Na nog wat rondlopen in de Medina zijn we er uit gegaan en hebben op het dichtstbijzijnde terras wat gedronken. Een minpuntje was wel dat er alleen maar alcohol vrij bier was. Maar dan heb dit ook maar eens meegemaakt. En het smaakte niet eens zo slecht. We wilden naar het hotel ook weer met het treintje, maar het treintje dat er op dat moment stond was van een ander bedrijf en dus duurder. Op de heenweg koste het 2,5 dinar per persoon en nu 3,5 dat gingen we niet doen. Dan maar met de taxi en deze kost 3 dinar voor ons vieren.
Na aankomst zijn we naar het zwembad gegaan. Lekker in de zon gelegen. Weer eten en drinken vervelend. Vanavond gaan we Intaliaans eten en worden bediend. Er is ook cabaret vanavond. Morgen doen we hier verslag van.

1 opmerking:

Anoniem zei

nou het klinkt allemaal heerlijk
lekker genieten daar!

en wat goed dat ze niet te opdringerig zijn zeg!!

Alles gaat hier lekker ennuh mama.. ik heb je mickey beeldje :)

nou dikke zoenen en geniet maar lekker kus Anne