zondag, juni 14

Excursie

Vroeg opgestaan, we zouden om 7.40 worden opgehaald,dat werd wat later. We zijn bijna nog nooit op tijd opgehaald. Nog langs wat andere hotels. Er zijn nog twee mensen niet meegegaan, daar was geen plaats meer voor. Op weg naar Tunis, dat is ongeveer 1 1/2 uur rijden. Het eerste bezoek was de Medina in Tunis. Vreselijk, hele kleine nauwe steegjes, waar de verkopers je naar binnen wilden lokken. Het was erg vreselijk druk en donker. We mochten er een uurtje blijven. Nou wij hadden het na een half uurtje al gezien. weg daar. We zijn een soort warenhuis ingegaan. Sjaan moest ineens weer na de wc. Dat werd een bezoeking. Na de tweede etage, met een roltrap die niet rolde. Op de tweede etage was het een zooitje, op de wc was geen papier en het was erg smerig. Het tweede bezoek was naar het mozaiek museum. Daar hingen heel veel mozaikien, verrassend. Onze gids legde alles heel uitvoerig uit, in drie talen, toen hij door had dat wiju uit Nederland kwamen, was het steeds rechtdoor lopen, het busje komt zo, enz. Het was allemaal erg interressant maar het duurde wel erg lang. Daarna kregen we een rondrit door Tunis. Wat is dat een drukke stad, iedereen toetert maar een eind weg. Er was onderweg nog een ongeluk gebeurt, wij zagen aan de ene kant van de bus, iemand onder het bloed op de weg liggen, aan de andere kant lag een auto helmaal in elkaar. Volgens onze gids was de man dood. Hoe hij dat kon weten, geen idee.

Hierna kregen we een lunch. We vonden het weer eens niets. Ger en Sjaan vonden de soep te heet. De rest viel ook allemaal tegen, maar vanavond kunnen we ons weer vol eten, dus niet zeuren.

Na de lunch naar Carthago, afgravingen uit de Romeinse tijd. We kregen maar 20 minuten de tijd om hier rond te lopen. Dat was heel jammer, wij vonden dat het leuks van de dag. Moe moest ooki hier weer naar de wc, Pa en Moe hebben dus wel de toiletten bezocht, maar van de rest hebben ze niet veel gezien.
Cathago, was vroeger de tweede stad van de Romeinse tijd. Rome was de grootste stad en Carhago de tweede. Deze plaats is door de Romeinen helemaal vernietigd.

De volgende stop was Sidi Bou Said. We werden met de bus afgezet op een parkeerplaats. we moesten rechtdoor lopen. Er was een hele lange straat naar boven, we zijn met goede moed begonnen, maar Sjaan en Ger vielen al gauw af. Wij zijn nog een eind verder gelopen, maar zijn ook maar terug gegaan. Het was er vreselijk warm en geen schaduw. Wij hadden het geld en wilden ook Sjaan en Ger niet zonder koud drankje daar achterlaten.

's Avonds hebben we weer a la carte gegeten, dit maal Tunesies. Dit vonden we ook niet lekker.

Vanavond gaan we gewoon in het restaurant eten. Daar is keus genoeg. We nemen elke keer ook eten voor de katten mee. Er staat een huisje op het terrein "resto Cat" dat is speciaal voor de katten. Wij zijn niet de enige die hier eten ingooien, de katten zien er dan ook goed uit.

Geen opmerkingen: