zaterdag, februari 1



Vandaag lijkt wel een werkdag want  de wekker gaat net als elke andere dag  af om 05:45 uur. Om 07:00 uur worden we door Gerrit en Sjaan de ouders van Joke opgehaald en naar Schiphol gebracht. We hoefden niet vooraf in te checken want dit was al door Djoser gedaan. We zitten  bij het raam en de derde stoel blijft leeg. Dus daar kunnen we spullen op leggen.

We gaan eerst bij MC Donald ontbijten en daarna kopen we nog een paar tijdschriften en dan naar de Gate en dan  het vliegtuig in. We vertrekken om 11:30 de reis loopt voorspoedig en we komen om  06:00 uur aan op het vliegveld van Singapore, dit is inclusief 6 uur tijdverschil. Om 09:20 vliegen we naar Hanoi. Het vliegveld ziet er overzichtelijk en netjes uit. We drinken een bakje koffie en we bekijken de winkels. We hebben wel  het idee dat alles duurder is dan bij ons thuis.
Het vliegtuig naar Hanoi is ook een Boeing 777-200 net als naar Singapore en zit helemaal vol. We hebben een  paar mensen  van onze groep gezien maar nog niet allemaal. Dus het blijft een verassing voor ons hoe de groep er in zijn  geheel uit ziet.
De reisleider blijkt ook in het vliegtuig te zitten.  We ontmoeten de groep, het lijken best aardige mensen.  Iedereen  wil pinnen. Maar de meeste automaten zijn leeg.  Het is TET,  31 januari, Chinees Nieuwjaar.  De meeste winkeltjes  in Hanoi zijn de aankomende dagen ook dicht. De banken vullen de pinautomaten niet. Of iedereen  de aankomende dagen kan pinnen blijft een verrassing.  Het is drie kwartier rijden naar het hotel. We hebben een kamer op de zevende etage. We blijven een paar uurtjes op de kamer even bijkomen. Om 17:00 krijgen we wat te horen van Ricardo, onze reisleider.  Het is druk in Hanoi, maar je hoeft niet bang te zijn om over te steken. Gewoon gaan, de brommers en scooters  gaan wel langs je heen. Na zijn praatje gaan we gezamenlijk naar het  Hoan Kiem meer. Hier is het begin van de Franse wijk met een heleboel restaurantjes. In een van de restaurantjes gaan we met z’n allen eten. Na een keer oefenen steken we ook gewoon over, dood eng, maar het is echt zo, de scooters letten op jou en gaan om je heen.  Het is een heel  leuk restaurantje. Het eten is ook goed. Om een uur of zeven zijn we weer terug in het hotel en gaan lekker slapen.  

Geen opmerkingen: