maandag, augustus 5

5 augustus



Om 07:30 uur gaat de wekker. We pakken onze spullen in en vertrekken uit onze kamer. De planning is dat we met de boot van 13:30 uur mee willen daarvoor moeten we om 12:45 uur bij de bushalte staan. Na overleg met de dame van de receptie van het hotel besluiten we om een uur later met de boot te gaan en dus hebben we de tijd tot 13:45 uur om nog iets te gaan doen. We gaan naar het strand het is ongeveer 2 kilometer lopen.
Het is nog heel stil op het strand en het is ook nog niet zo warm. We gaan aan de rand van het strand en de duinen zitten. Hier zijn geen ligbedjes en we moeten op een handdoek in het zand gaan liggen wat niet meevalt we zijn geen 18 meer.
In de zee voor ons liggen allemaal stenen die nu drooggevallen zijn waardoor er voor een soort van ondiep klein meertje is ontstaan. Hier is het water als je er aan gewent bent niet zo koud.
Op de stenen zitten allemaal meeuwen en het valt op dat ze allemaal dezelfde kant uitkijken, we proberen hier foto’s van te maken maar als we wat te dichtbij komen vliegen ze weg.
Om een uur of 11:30 uur hebben we er genoeg van om op een handdoek in het zand te liggen en besluiten om in de Sunset beachclub koffie te gaan drinken. De strandtent ligt een paar 100 meter verderop dus daar zijn we binnen een paar minuten.
Het begint nu steeds drukker te worden op het strand en ook de strandtent loopt al aardig vol. Na de koffie hebben we geen zin meer om aan het strand te gaan liggen en willen nu nog wat gaan wandelen in de omgeving van de vuurtoren. Er moet daar ook nog een eendenvijver zijn met allemaal verschillende vogels. Bij de vuurtoren zien bij toeval een richtingbordje naar deze vijver. We lopen nu door een bos en wachten maar af of we de vijver tegenkomen want we kruisen verschillende paden en er zijn geen richtingspijlen meer te zien. Aan het eind van het pad kunnen we de weg vragen en het blijkt dat we toch een afslag gemist hebben. We worden de goede kant op gestuurd en na een minuut of 10 komen we aan bij de eendenvijver.
Het valt een beetje tegen het is een vijver met natuurlijk eenden en een paar andere vogels. Je kunt hier ook kippen en eieren en vogelhuisje kopen. We zijn nu weer vlakbij de vuurtoren en lopen terug naar het hotel. We hebben nog ongeveer een klein uur de tijd voor de bus komt dus nemen we nog wat te drinken. Bijna hadden we de bus toch nog gemist want we zien hem langs de halte rijden op het moment dat wij er naar toe lopen. Maar Ameland is maar klein en de bus komt al weer terug hij is verderop bij een camping gestopt en rijdt dan weer over de zelfde weg terug, dus we kunnen toch mee. In de haven van Nes aangekomen zien we de boot al aanmeren en even later zitten we op het bovenste dek en vaart de boot al weer weg.
Het is veel warmer dan op de heenweg en er staat ook bijna geen wind. We eten en drinken nog wat en voor je het weet staan we weer op het vaste land van Friesland. Gelukkig staat de auto overdekt en is het binnen niet zo warm. We rijden de parkeerplaats af en zijn om 17:30 uur weer thuis. En kunnen terugkijken op 3 hele leuke dagen op Ameland.







Geen opmerkingen: