zaterdag, augustus 17

Weekendje Drenthe, dag 1


Rond een uur of 10 stappen we in de auto en rijden naar Witteveen in Drenthe. Het is nog vroeg in de middag en we besluiten om eerst naar het plaatsje Westerbork te gaan voordat we inchecken in ons hotel.
We lopen wat rond en gaan wat eten op een van de vele terrassen. Daarna nog wat boodschappen gedaan bij de plaatselijke C-1000 en dan op naar het hotel.
Witteveen is een dorpje dat bestaat uit ongeveer één straat en verder niets er is geen centrum. Het hotel ligt buiten Witteveen midden in de weilanden.



Het is even wennen dat het hotel zo afgelegen ligt. Er hangen in dit hotel overal schilderijen met daarop de hoofden van al dan niet bekende Nederlanders. Bij ons in de kamer hangen 3 hoofden van Cruijff aan de muur. We worden van alle kanten door hem bekeken. We laten de weekendtas achter op de kamer en gaan dan naar Orvelte een museumdorp in de buurt. Je mag niet met de auto het dorp in en je moet deze dus op de parkeerplaats buiten het dorp tegen betaling parkeren. Het dorp bestaat uit oude boerderijen waarin nu allemaal winkeltjes zitten. Naast de souvenirwinkels zijn er nog verschillende andere winkels en een glasblazer die demonstraties geeft.
 
 
Wij gaan alleen naar de winkel. Je kunt hier onder andere naast vazen ook kleine beeldje van verschillende dieren kopen. Wij gaan voor het beeldje van een koe. Je kunt in het dorp ook een huifkar met paard huren om op die manier de omgeving te verkennen maar dat is niets voor ons. We lopen nog wat rond en drinken nog wat op een van de terrassen en gaan dan naar het hotel terug.
We gaan buiten op het terras nog wat drinken en lezen voor dat we gaan eten. Vanavond is er champignonsoep, spareribs met patat en als toetje ijs met vruchtjes en slagroom. Na het eten is het te koud om buiten te zitten en gaan we naar onze kamer. Nog wat lezen en tv kijken en dan naar bed.

Geen opmerkingen: