maandag, juni 11

10 juni 2012

Vandaag hebben we niets anders gedaan dan ontbijten aan het zwembad zitten bier en fris drinken zelfs de lunch hebben we overgeslagen na een korte blik op het buffet. We zijn alleen een stukje langs de weg voor ons hotel wezen lopen naar de supermarkt voor pinda’s, zoetjes en aardbeien die er niet waren. Als we weer aan het zwembad zitten worden we opgeschrikt door het schudden van de bodem. Het schudden houdt een paar minuten aan en het is best wel beangstigend als je een beetje door elkaar geschud wordt. De andere gasten kijken ook verschrikt op maar als er verder niets gebeurd gaat iedereen weer verder met waar hij/zij mee bezig is.
Wij hebben nog nooit een aardbeving meegemaakt. We hopen dat het hier bij blijft, als we naderhand op nu.nl kijken blijkt het een aardbeving te zijn tussen Turkije en Griekenland 5,8 op de schaal richter. ’s Avonds na het diner maar weer eens naar de roof top bar er staat een hoop wind dus kunnen we niet buiten zitten. We gaan een potje hartenjagen. Binnen is er zoveel lawaai van de muziek en luid pratende gasten dat je elkaar niet kunt verstaan. Maar dit is de enige bar in het hotel waar je als all inclusieve gast terecht kunt. Het is toch ook wel gezellig. We zingen heel hard mee met Bloed zweet en tranen van Andre Hazes. Ook kwam er een vrolijke versie voorbij van waarheen, waarvoor van Mieke Telkamp wat dan ook eindigde in een polonaise. We blijven zelfs zitten tot 12.00 uur. En dan naar bed morgen gaan we de rots die achter het hotel staat beklimmen.

Bericht op nu.nl
Er is geen melding gemaakt van doden of ernstige schade, maar in Turkije raakten zes mensen gewond toen ze in paniek uit gebouwen sprongen.
De beving had volgens volgens het Geodynamische Instituut in Athene een kracht van 5,8 en vond plaats op 37 kilometer onder de zeebodem, op bijna vijfhonderd kilometer ten oosten van Athene, tussen Rhodos en het westen van Turkije.

Het Turkse Kandilli Observatorium mat een kracht van 6, met naschokken van 4,9 en 4,7. De bevingen werden onder meer gevoeld in Oludeniz, Izmir en Antalya.
In de betreffende regio's van Griekenland en Turkije doen zich elk jaar honderden aardbevingen voor.

Geen opmerkingen: