donderdag, juni 14

14 juni 2012

We beginnen de dag weer aan het zwembad maar vanmiddag willen we naar de Acropolis in Rhodos gaan lopen. Het is vandaag weer heel erg warm en op de weg naar Rhodos is geen enkele schaduw te vinden. Na een paar kilometer hebben we er eigenlijk genoeg van en besluiten om met de bus verder te gaan. We lopen een stukje terug naar de bushalte en tot ons geluk komt de bus er meteen aan.

In Rhodos aangekomen lopen we eerst naar de Mandraki Haven. Aan de ingang van deze haven zou de ‘kolos van Rhodos” gestaan hebben.


Maar nu staan bij de haven ingang alleen maar 2 zuilen met een hert er op.

We nemen bij een van schepen die in deze haven liggen een folder mee voor de overtocht naar het sponzeneiland Symi. Daarna gaan we de oude stad weer in De Acropolis ligt helemaal aan nde andere kant van Rhodosstad. We kopen nog een souvenirtje en vragen de weg het blijkt verder weg te zijn dan we dachten.

We lopen een van de poorten van de oude stad uit en dan is het nog best een eind. We volgen de bordjes met Acropolis. Na nog een keer de weg gevraagd te hebben en weer een heel eind lopen bereiken we eindelijk de Acropolis van Rhodos stad. Het bestaat uit een soort van renbaan een amphieteater en de resten van een tempel.



We lopen wat rond en maken foto’s en dan gaan we weer terug. Vanaf de tempel kun je niet alleen de haven zien liggen maar we kunnen nu ook zien wat de kortste weg terug is.
En we zijn dan ook een stuk sneller weer in de oude stad dan op de heenweg. Bij het busstation aangekomen kopen we een kaartje voor de terugreis รก € 2,10 per persoon. De bus staat al te wachten en daarna zijn we binnen een kwartiertje

weer aangekomen bij het hotel.


We hebben meteen wat te drinken gehaald en daarna het water in om af te koelen. Het wordt steeds drukker in de roof top bar met als gevolg dat we geen tafeltje meer kunnen vinden. We hebben wel 4 stoelen en gaan helemaal apart zitten met onze voeten tegen de balkonmuur aan. De ober brengt ons geregeld nieuwe drankjes dus dan komen we de avond wel door.

Geen opmerkingen: