maandag, november 26

26 november 2012

We staan om 6:00 op, ontbijten en dan hebben we nog een half uurtje de tijd om een verhaaltje te maken. We lopen een dag achter, of we die nog inhalen is de vraag, we hebben hier amper de tijd voor.

We gaan met het glazen kastje (de bus) weer richting het Krugerpark. Dezelfde weg als gister.
Vandaag is het dus ook weer dieren spotten, alleen wordt het fotograferen door de ruiten van de bus. We zien weer een heleboel dieren, en vandaag zien we ook de neushoorn een stuk dichterbij. Het is dus inmiddels echt de BIG 4. Met de bus mogen we alleen op de teerweg (asfaltweg). Als we de eerste neushoorn zien is het chaos in de bus, iedereen wil hem fotograferen.
Deze foto is een beetje onscherp, we moesten heel veel inzoomen, maar hier ligt een karkas dat opgepeuzeld wordt door gieren en een jakhals.
 
We zien vandaag ook diverse nijlpaarden, daar hebben we ook mooie foto’s van kunnen maken.
We lunchen weer in het park. We stoppen bij een restaurantje. Er zitten daar ook apen, die proberen van alles van de tafels te pikken, wat ze ook diverse keren lukt. Er zitten ook mooie blauwe vogels, die hebben een nestje in een dooie boom die fungeerde als steun voor het dak van het terras.
 
 
 
 Opeens is er paniek in het restaurant. Er is een Hagedis van ongeveer een halve meter lang naar binnen gelopen. De dames van de bediening lopen gillend rond. Het beestje verstopt zich natuurlijk op een plek waar je er niet bij kunt. De toonbank wordt opzij geschoven en hij komt te voorschijn en wordt snel opgepakt door een moeder die voor haar dochter een ijsje wilde kopen. Het dier wordt in de struiken gezet en de rust keert weer.
We rijden weer door zien nog een hoop beesten, maken veel foto's van de dieren en de omgeving. .
We stoppen nog bij een rivier, waar ook winkels en restaurants zijn we even mogen uitstappen en rondlopen. Er loopt ook een mooie hagedis waar weer foto's van genomen moeten worden.

Bij het verlaten van het park laten we ons fotograferen voor het bord van een ingang van het Krugerpark.
Om een uur of half zes komen we aan bij het Numbi Hotel in Hazyview. We kijken nog even naar de foto’s die we vandaag gemaakt hebben, typen dit verhaaltje, zodat we het straks op de weblog kunnen zetten. Morgen gaan we naar Swaziland en of daar Internet is weten we niet.


Geen opmerkingen: