maandag, november 26

25 november 2012

We hebben lekker geslapen onder een klamboe. Vannacht heeft het heel hard geregend . De daken zijn van riet en dat lekte een beetje we kregen zo nu en dan spetters op ons hoofd. We worden om 4:45 gewekt, er staat een kopje koffie of thee klaar bij het restaurant. We krijgen een zakje met een ontbijtje mee. Vandaag gaan we naar het Krugerpark. De bus brengt ons erheen. De jeeps rijden er achter aan.
Het is ruim een uur rijden naar het Krugerpark. Onderweg rijden over kaarsrechte wegen met links en rechts allemaal natuurreservaten.  We zien al impala’s en giraffe. Als we in het park aankomen, doet Bert de zoomlens op de camera. Grrr@#@ stelt dat ding niet meer scherp. We moeten het dus doen met onze gewone lens, dat is balen. Bij de ingang van het park stappen we in de twee jeeps. We zitten in de jeep die door Paul gereden wordt. 
In deze jeep zitten Celeste en Karel beiden lopen iets achter in hun ontwikkeling. Celeste heeft een weddenschap met Paul, wie de meeste dieren ziet wint een reep chocolade.  Bert is de jury. Celeste koopt bij de ingang van het park een boekje waarin alle dieren die in het park leven staan. Als we een dier zien moet hij doorgestreept worden. Als eerste zien we twee leeuwen, we krijgen geen kans om eerst een foto te maken, eerst moet het dier aangestreept worden op de lijst. Celeste straalt bij ieder dier wat aangestreept wordt in het boekje.
We zien Olifanten, Giraffes, heel veel Impala’s ,een Jakhals, Buffels, Gnoe’s, Koedoe, Witbokken, Bavianen, Gieren, Arenden, een glimp van een Nijlpaard. We zien ook heel veel verschillende vogels.
In de verte zien we een neushoorn . We stoppen onderweg voor het ontbijt. Paul had gezegd dat het heel warm zou worden. Nou echt niet het wordt steeds kouder, en het regent regelmatig.

De lunch is ook in het park.  Pastasalade, gehaktballetjes, vleeswaren en lekker brood. We komen vandaag niet verder dan de BIG 4 En de Neushoorn hebben alleen maar van grote afstand gezien.
Celeste wordt steeds ongeduriger. Als Paul bij een boom stopt om ons daar iets over te vertellen, zegt Celeste we komen hier toch niet voor bomen maar voor dieren. Paul weet natuurlijk ook dat Celeste een beetje achter loopt en speelt het spelletje geweldig mee. We zien een Roodsnaveltok bij de toiletten en zeggen tegen Celeste dat Paul deze niet gezien heeft en dat zij daarom wint.
Dat gaat ze met een hele grote glimlach aan iedereen vertellen. Ze zegt heeeel vaak tegen Bert die naast haar zit dat ze nu toch wel de Neushoorn en het Luipaard wil zien. Het wordt steeds kouder en we doen de zijkanten van de jeep dan ook dicht.
Als we aan het eind van de middag naar de uitgang van het park rijden zien we een aantal secretarisvogels. Deze vogels worden met uitsterven bedreigt volgens Paul zijn er nog maar 3000 ex. van over. De vogels doen hun naam eer aan ze lopen heel statig door het veld en een heeft een kikker in zijn bek. 
Om 17:00 uur rijden we het park uit richting lodge. Waar we om 18:40 aankomen. We gaan met z’n allen eten, na het eten gaat iedereen naar bed. Het was een lange dag. 

Geen opmerkingen: