vrijdag, november 30

30 november 2012

Na het ontbijt kijken we nog een laatste keer naar de Giraffes die op het grasveld voor de lodges lopen.  Het weer is aardig opgeklaard en het zonnetje schijnt. Eerst gaan we langs het postkantoor om nog wat kaarten in de bus te gooien. Paul moet nog even langs een ander hotel om iets op te halen en dan gaan we rijden richting Durban. We stoppen onderweg bij een benzinestation waar we wat koffie halen. De volgende stop is Balito om te pinnen. Hier kunnen we ook de mall in. We krijgen drie kwartier de tijd. Henk en Fennie gaan de superspar in, zij kopen van alles, zij gaan dan ook niet altijd mee eten ’s avonds. Het begint te regenen. Wij pinnen alleen en gaan gauw de bus weer in. Verder langs de Indische oceaan richting Durban en onderweg daar naar toe passeren we het Moses Mabhida stadion waar Nederland gevoetbald heeft tijdens de kampioenschappen in 2010. We rijden Durban door naar de haven waar we gaan lunchen. Het regent nog steeds de lucht is grijs. In het restaurant wat Paul voor ons heeft bedacht is het heel druk, we lopen een stukje verder.
We gaan hier met z’n zessen eten, de man in het restaurant raakt een beetje in paniek. Neemt de bestellingen op en komt naderhand weer vragen wat er nou precies besteld was. We moeten ruim een half uur wachten op het eten, het broodje van Bert is lekker dat van Joke is een beetje zuur, er zit teveel citroensap over de tonijn.
We nemen wat foto’s van de haven in de regen. Af en toe giet het behoorlijk. Na de lunch de bus weer in. 
We rijden via Pietermaritzburg naar de Howick watervallen. Als we daar aan komen regent het nog steeds, we nemen heel snel wat foto’s en gaan meteen de bus weer in.
 
Als iedereen weer binnen is rijden we richting Underberg waar ons hotel is wat nog meer dan 3 ½ uur rijden is. Iedereen in de bus slaapt een beetje. Het weer is vreselijk slecht, we rijden in de wolken op slingerwegen.
Volgens Paul lag er verleden jaar in november sneeuw. We komen om kwart voor zeven aan in ons hotel de Drakensberg Gardens we blijven hier twee nachten. Paul zegt dat je van alles kunt doen in dit hotel, er is een whelness Centrum er zijn zwembaden, je kunt er golfen, tennissen en er zijn wandelroutes  het is alleen niet duidelijk wanneer wij dit dan zouden moeten doen. Op dit moment hebben we het vooral koud. Om half acht gaan we eten in het restaurant, het regent nog steeds.  Het eten is buffet,  je kan daar ook iets laten bakken. Net als in een wokrestaurant, Tijdens het eten moeten we een formuliertje invullen voor morgen. Dan gaan we via de Sanipas naar Lesotho. Om een uur of tien houden we het voor gezien en gaan richting de kamer.

1 opmerking:

Serah zei

Hey Joke, op deze manier Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! Goede plek om jarig te zijn!!!!

Groetjes
Serah