vrijdag, september 10

10 september

Vrijdag 10 september
De laatste volle dag met de camper alweer. We moeten nog wel een eindje rijden naar Vancouver. We gaan vandaag Fort Langley bezoeken. Het ligt ongeveer 56 kilometer ten Oosten van Vancouver. Het was onderdeel van de Hudson’s Bay Company, een netwerk van handelsposten. Het Fort is zoveel mogelijk in de oude staat teruggebracht. Het geeft ons een goed beeld hoe de mensen vroeger geleefd hebben. Bij de entree hangen verkleed kleren, die moeten natuurlijk wel aan. De dame achter de kassa maakt de foto.
Daarna gaan we het fort in. We hebben een plattegrond gekregen, met een route. Als eerste gaan we een filmpje over de geschiedenis van het fort bekijken. We gaan langs de smid, die laat zien hoe je een haakje voor aan de muur maakt. Verder langs de wachttorens en de andere gebouwen. Het was erg interessant. Na ons bezoek aan het fort gaan we het stadje zelf bekijken. Er is een oud stationnetje met een locomotief. We kopen nog wat biertjes en gaan verder naar Vancouver.
Onze laatste campground (Dogwood), is niet mooi, niet gezellig, we mogen geen fikkie steken, maar het is niet anders. Het sanitair is ook niet zo fris. Die van gisteren was zo schoon en dan deze grr. We gaan de koffers inpakken, opruimen en schoonmaken. Naast ons komt een Amerikaanse familie staan met een caravan en een tentje. We vragen aan de buurman of hij eventueel onze stoelen wil hebben, als wij morgen vertrekken. Hij is verbaasd dat we de stoelen weggeven, maar wil ze wel graag hebben. Hij gaat als dank ’s avonds smore maken, dat is verbastering van i will more, omdat je van dit gerecht steeds meer wil. Het is een cracker met daarop een stukje chocolade en een marshmallow. Als de marshmallow warm is doe je er een tweede cracker bovenop en dan kan je hem opeten. De laatste keer barbequen, als het vlees op is komen de buren met hun smore, ze komen gezellig bij ons zitten, vertellen waar ze wonen, dat ze maar 1 weekje vakantie hebben, wat ze doen als beroep, ze willen van ons ook van alles weten. Dit maakt de stomme campground toch weer een beetje goed. Dan naar bed, we willen morgen op tijd vertrekken. We moeten morgen de camper inleveren.

Geen opmerkingen: