woensdag, september 8

8 september

Woensdag 8 september
Na ontbijt met lekkere gekookte eitjes rijden we verder. Onze eerste stop van vandaag is de Helmut Grove, een short boardwalk, staat er op het toegangsbord. Short is het zeker een rondje van 400 meter in een soort regenwoud. Het is er weer heel mooi, alle omgevallen bomen rotten vanzelf weg of er groeien weer nieuwe uit. Na een paar minuten verder reden bereiken wij de “Discover Rockgarden Trail”. Deze wandeling is ook niet zo lang. In de lente mag je deze wandeling niet maken, omdat het dan het gebied van de zwarte en de grizzly beren is. Het is een heel spooky bos en we zijn blij dat we hier weer uit zijn. We zien wel weer grond eenkhoorn met een heleboel takjes in zijn bek.

Onderweg lezen we het maandblad TopGear daar lezen we de recenties van Jeremy Clarkson over al nu te koop zijnde auto´s.
Citroën C4: Hét bewijs dat Citroën in staat is weer interessante auto’s te maken. Vol met technische snufjes en met name de vierdeurs, Berline bij Citroën, is gewoon een prachtig ontwerp voor deze klasse. Hiermee laten ze Ford zien hoe de focus had moeten zijn als ze wat meer ballen zouden hebben. Laat je niets wijs maken over de nieuwe C4, er is haast niet gewijzigd. Onze voorkeur: 2.0 HDF. Alternatieven: Ford Focus, Opel Astra, Toyota Auris, Volkswagen Golf.

Opel Corsa: Uiterst frisse mini-Opel, de begin 2007 gelanceerde Corsa. Ziet er vele malen dynamischer uit dan zijn voorgangers en is net dat beetje meer auto dan de Agila. Laat je niets wijsmaken over bejaarden, die nemen een Agila. Onze voorkeur: 1.7 CDTI. Alternatieven: Fiat Punto Evo, Ford Fiesta, Nissan Micra, Peugeot 207, Renault Clio, Seat Ibiza, Skoda Fabia, VW Polo.

Lada: Het merk allang niet meer het goedkoopste merk van Nederland, maar wel het meest Russische. Ook daar moet iets voor te zeggen zijn, al weten we niet precies wat.
Lada heeft overigens wel de goedkoopste website van Nederland. Laat je niets wijs maken over de moderniteit van de tegenwoordige Lada, het behoeft geen uitleg waarom.
Lada Kalina: Sinds eind 2006 leverbaar, al was pakweg 1990 de bedoeling en past het ontwerp nog wel in 1982. Wie hier denkt geld mee te verdienen is ras optimist. Onze voorkeur: de bus. Alternatieven: Batavus, Gazelle en Giant.

Het regent bijna de hele dag, we rijden dus wat langer door richting Vancouver. Nog wat boodschappen gedaan bij Safe Way, koekjes, melk en een lekkere cake. Wij hebben een campground aan het Okanagan Lake bij Todd’s RV. Vanavond eten we pasta. We mogen alleen geen kampvuur maken dus blijven we vanavond binnen zitten. Op deze campground hebben we wel internet dus na het eten gaan we onze verhalen van de afgelopen week afmaken en dan op de weblog zetten.

Geen opmerkingen: