donderdag, september 2

2 september

Donderdag 2 september
We zijn alweer een week onderweg, wat gaat dat snel. Ze zouden vanochtend vroeg weggaan. We werden allemaal pas of een uur of acht wakker. Bert belt nog even met zijn zuster Nel, om te horen wat de heren doktoren tegen haar gezegd hebben. Douchen, ontbijten en om kwart over negen vertrokken we weer. Blauwe lucht, en de zon schijnt. We willen het Wells Gray Park halen en dat is best een eindje rijden. Onderweg tanken we weer, doen boodschappen, er is ook een Dollar Giant, daar verkopen ze alles voor 1.25 $. Daar kopen we wat kaarsen, batterijen enz. want op de volgende campground is geen electriciteit. Om een uur of drie arriveren wij bij het Well Gray Park. We vragen bij het bezoekerscentrum voor een campground. Nadat we een plekje gereserveerd hebben gaan we weer wandelen, we gaan naar de watervallen.
De Dawsons Falls en de Helmcken Falls watervallen zijn enkele van de vele watervallen in het enorme Wells Gray park.
Als eerste gaan we naar de Helmcken Falls dit is een smalle waterval, maar juist door het hoogteverschil van 137 meter en de opstijgende waterdamp erg spectaculair om te zien. De waterval is twee keer zo hoog als de Niagara waterval.
De Dawsons Falls is een spectaculaire waterval. Niet zozeer vanwege de hoogte, slechts 5 meter, maar vanwege de breedte.

Over de ruim 90 meter brede rand stort zich een enorme hoeveelheid water over naar beneden.
`s avonds steken we de barbecue en het vuurtje weer aan. Vanavond proberen we de hamburgers van de five guys na te maken. Het lukt ons redelijk.

Geen opmerkingen: