dinsdag, september 7

7 september

Dinsdag 7 september
We vertrekken weer redelijk vroeg, misschien zien we wel weer wilde dieren.
Als eerste gaan we naar de Hoodoos dit ligt even buiten Banff.
Het zijn rotsen die door het water van de rivier een bepaalde vorm gekregen hebben. Vanuit hier hadden we een mooi uitzicht op het Banff Springs Hotel dat gedouwd is in de vorm van een Schots kasteel. Daarna gaan we naar Moraine Lake. We moeten hiervoor weer terug naar Lake Louise het ligt hier namelijk 13 km voorbij. Lake Moraine is half zo groot als Lake Louise maar volgens sommigen veel mooier. Het water is nog dieper blauw en de kolossale sneeuwbedekte Wenckchemma Mountains van de Wenckchemma Valley zijn nog spectaculairder als achtergrond.
Onderweg naar dit meer zien we weer auto’s langs de kant van de weg staan wat weer betekend dat er een dier te zien is. In dit geval een Eland. We springen weer met zijn allen de camper uit en zetten de achtervolging in te samen met al de andere mensen. We kunnen hem redelijk fotograferen en filmen maar hij is eigenlijk iets te ver weg.
Na weer een paar km. rijden gebeurd hetzelfde maar nu staan we in een soort van file. We weten eerst niet wat er aan de hand is maar dan blijkt dat er een Grizzlybeer langs de kant van de weg besjes aan het eten is. In dit geval gaat niemand de auto uit maar iedereen blijft bij de beer staan. Intussen is er ook een parkwachter gearriveerd en die wil dat we allemaal doorrijden. We zien opeens de beer uithalen naar een auto die net langs rijd. Hij raakt de auto niet maar je schrikt er wel van. Als wij er voorbij rijden kunnen we net een foto maken en zien dan zien we meteen hoe groot de beer is.
Na het meer gaan we naar de Takakkaw Falls.
In de taal van de oorspronkelijke bewoners betekent dit “het is prachtig” en dit is dan ook een van de indrukwekkenste watervallen van Canada.
Hij stort zich 254 meter naar beneden. Hierna gaan we naar de Natural Bridge in het midden van het Yoho National Park overspant het water vande Kicking Horse River eeuwenlange erosie heeft een doorgang doen ontstaan in de harde rots. Hierna gaan we een campground zoeken in de omgeving van het plaatsje Golden, Campers Haven RV Tent Park. Vanavond eten we weer eens hamburgers. Het is hier ’s nachts echt donker, er brand geen enkel lichtje op de campground.

Geen opmerkingen: