zaterdag, september 18

18 september

Zaterdag 18 september
We zijn om half negen vertrokken vanuit Hunsville. Het is de bedoeling dat we onderweg wat gaan ontbijten. Normaal komen we om de zoveel kilometer allemaal eettentjes tegen, maar nu komen we niets tegen. Om 11.30 zien we in een klein gehucht een Subway, we besluiten hier maar wat te eten en een bakkie te drinken. Rond een uur of drie waren we in het hotel in Montreal. We hebben de koffers in de kamers gezet en gaan de stad verkennen. Volgens de dame achter de balie in het hotel zitten we al down town, we hoeven niet met het openbaar vervoer te reizen. We willen naar de Basilque Notre-Dame , dat is twintig blokken verderop een half uurtje lopen. We lopen tussen allemaal kantoor-bank gebouwen. Onze eerste indruk is dat we het geen fijne stad vinden er is geen sfeer. Er zijn hier zelfs parkeermeters voor fietsen. Daar hebben we natuurlijk wel even een foto van gemaakt. Als we bij de Notre Dame aankomen, mogen we er niet in, er wordt getrouwd in de kerk. Dat merken we ook wel, we komen overal bruidjes tegen, soms wel vier op een stukje straat. ´s Avonds is er een sound en light show, we besluiten om daar maar heen te gaan, we willen de kerk in ieder geval zien. We lopen richting haven, het wordt steeds drukker. Er blijkt een soort Sail te zijn. Je kan er over de hoofden lopen. Wij zien maar 3 grote zeilschepen, is dit nu alles?
We willen eigenlijk wel wat drinken, maar er is geen plekje te vinden. Een stukje verderop zit Starbucks, daar drinken we wat ijskoffie. We slenteren door nog wat straatjes, die er gezelliger uit zien dan de straatjes rondom ons hotel. We kijken meteen waar we wat willen eten. Het worden crepes. Crepes met kip en een champignons sausje, een crepe met zalm en twee met brie en appel wordt de bestelling. Ze zijn erg lekker. Om 19.00 uur begint de light show in de kerk, daar lopen we heen. Als we de kerk binnen komen hangen we allemaal witte doeken, dat is even tegen vallen, we willen de kerk zien. We krijgen een koptelefoon met zender waarop we de Engelse tekst te horen krijgen. Het verhaal gaat over het ontstaan van Montreal. Daarna over het bouwen van de kerk. Een voor een vallen de witte doeken weg tijdens het verhaal. Wat een mooie kerk.
Na afloop mogen we een kwartiertje foto’s maken en rondlopen. We steken twee kaarsje aan. Eén voor iedereen die we lief hadden en niet meer bij ons is, de tweede is voor Nel, wij denken vaak aan haar. Hierna gaan we naar het hotel, we lopen nu door een winkelstraat, die er toch wel is. De dame van het hotel had ons gewoon de andere kant, niet links, maar rechts op moeten sturen dan was de heenweg ook een stuk gezelliger geweest.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo das veel informatie