zaterdag, september 11

11 september

Zaterdag 11 september
Bijtijds opgestaan, vandaag moeten we de camper weer in leveren, vanaf de campground is het nog een half uurtje rijden. Na het ontbijt hebben we alles wat nog niet op was, weggegooid. Onderweg hebben we nog getankt en propaangas geladen, alles moest vol zijn bij het inleveren.
Het terugbrengen ging best snel. Een dame heeft de camper geïnspecteerd. Daarna zijn we met een taxi naar het hotel gegaan. We slapen vannacht in het Sandman hotel. Als we de koffers in de kamer hebben gezet, gaan we nog even Vancouver in. De shuttle bus van het hotel brengt ons naar het vliegveld. Daar kopen we 4 dagpasjes voor het openbaar vervoer. Met de metro en bus gaan we richting Granville Island. Daar is het best druk, het lijkt een beetje op de zwarte markt in Beverwijk. Veel groente, fruit, vlees, vis, maar ook hele lekkere gebakjes, koeken en chocolade zijn daar te koop. We gaan daar even wat eten, de mannen nemen een wrap, Anne en Joke nemen samen een salade bij de Mexicaan, met bruine bonen, sla, tomaat enz. We zijn met een aquabus weer terug naar de overkant gevaren.
De aquabus is een heel klein bootje, dat er heel bijzonder uitziet en over verschillende routes naar het vaste land vaart. Anne heeft ergens een vest gezien met Canada er op dat ze graag wil hebben en dat willen we nu gaan kopen. Aan een persoon die toevallig hetzelfde vest aan heeft hebben we gevraagd waar het te koop is, en daar gaan we nu naar toe. Vanaf de aanlegplaats van het bootje is het nog een stukje lopen. We kopen allemaal een vest behalve voor Vincent want hij kan geen geschikte maat vinden. Daarna gaan we wat drinken bij een café op een hoek van een straat waar we op het terras een goed uitzicht hebben op de voorbij lopende Canadezen. Ze zijn er in alle maten en soorten. Heel heel erg dik tot heel slank, veel Canadezen van Chinese afkomst en Canadese dames met een hele strakke legging aan. Kortom genoeg te zien. Daarna gaan we met de metro weer terug naar het vliegveld waar we nog wat eten en dan met de shuttlebus weer terug naar het hotel. Nog even wat lezen en daarna naar bed want morgenochtend om 9 uur vliegen we naar Toronto dus moeten we al vroeg op het vliegveld zijn.

Geen opmerkingen: