dinsdag, december 13

13 december 2011

Beruwela, Eden resort
We gaan willen vandaag een stukje met de Tuk Tuk gaan rijden want dat moet je als je in Sri Lanka bent op zijn minst 1 maal gedaan hebben. Als we het straatje buiten ons hotel uitlopen worden we al opgewacht, we willen naar de vismarkt en de haven en daarna naar de vuurtoren en dan weer terug. De baas van de Tuk Tuk wil ons wel daarheen brengen voor 800 roepies wat volgens hem een goede prijs is. Maar Martijn en Majorie hebben het zelfde rondje gereden maar dan voor 400. We komen uit op 500 en stappen in. De vismarkt is al bijna afgelopen want eigenlijk moet je daar al om een uur of 6 in de morgen zijn maar dat is wel heel vroeg. Om op het terrein van de vismarkt te komen moeten 25 roepies per persoon betalen. Onze buren moesten gisteren 2 x 50 roepies betalen dus we maken weer winst vandaag. We stappen uit om wat rond te kijken en foto’s te maken de meeste vis is al weg er ligt alleen nog een stapel haaien waarvan de vinnen zijn afgesneden. En de ingewanden liggen er naast. Het stinkt er heel erg en we gaan daarna snel weer verder.
Onze chauffeur verzekerd ons dat de haaien helemaal worden opgegeten maar ik geloof dat niet zo. De vissershaven ligt in een soort lagune en we rijden er omheen waar ook de vuurtoren staat. De weg ligt vol met vis die te drogen ligt en met nog veel meer haaivinnen.
Er moeten wel heel veel haaien gevangen worden. We rijden een stukje langs de kust terug voordat we weer op de grote weg naar het hotel zijn. We zien nu ook voor het eerst geiten langs de weg lopen. Volgens de chauffeur komt dit omdat er hier vooral moslims wonen. De geiten trekken zich in ieder geval net zo weinig aan van het verkeer als de overige weggebruikers. We stoppen onderweg nog even bij de drankwinkel en de supermarkt en worden daarna voor de deur van het hotel afgezet. We geven de chauffeur een flinke fooi en gaan naar de hotelkamer. De schoonmaker is al klaar en heeft van de handdoeken vandaag een olifant gemaakt. We zetten een bakje koffie en gaan wat zwemmen en een boekje lezen.
In de middag gaan we langs het strand lopen richting de vuurtoren van vanochtend. Het is een beetje bewolkt en dus niet zo warm. We zoeken eigenlijk een leuk restaurantje waar we kunnen lunchen maar we komen niet iets tegen wat we leuk vinden. De paar waar we langs lopen verkopen alleen vis en daar zijn we niet zo dol op. We lopen langs kledingwinkels en winkels waar je edelstenen kunt kopen. Ook kunnen we ons laten masseren en met bootjes varen. Onderweg komen we een stuk of 4 kinderen tegen die aan het zwemmen zijn en ze willen dat we een foto van ze maken die ze meteen mee willen nemen. Ik probeer ze duidelijk te maken dat dit zo niet gaat. Ik heb ook maar niet geprobeerd naar hun e-mailadres te vragen maar we worden toch bedankt. We kunnen de vuurtoren van vanochtend niet bereiken want dan moeten we over rotsen in de ze lopen en daar hebben we geen zin in. We gaan dus maar terug. We willen toch wat eten en lopen voorbij ons hotel naar een restaurant wat er een beetje verwaarloosd en sjofel uitziet. We kunnen daar een kaas en tomaat sandwich bestellen met een (gember)biertje. We moeten heel lang wachten op de broodjes en als ze eindelijk komen, komen er gelijk 2 honden mee die ons hongerig aankijken.
De ene hond is vrolijk en speels en de andere kijkt ons heel heel zielig aan met als gevolg dat de sandwiches gedeeld gaan worden. Weer bij onze kamer aangekomen drinken we nog wat en gaan nog even zwemmen. En voor je het weet is er weer een dag voorbij. Om een uur 8 gaan we naar het restaurant voor het diner wat wederom niet echt geweldig is We nemen ook geen wijn meer omdat we zo snel mogelijk weer naar buiten willen. Om 21.30 zijn er sketches in de bar maar daar hebben we geen zin in, we hebben wel even door het raam van de bar staan kijken maar er zit bijna niemand en we gaan naar de kamer terug en zien het laatste stuk van een film waar een hoop doden in vallen en gaan dan slapen want morgen is onze laatste dag hier.

Geen opmerkingen: