donderdag, december 1

1 december 2011

Kandy
We vertrekken om 9.00 uur. Er is al een bruidspaar in het hotel aanwezig, we gaan eerst even kijken. We mogen ook wat foto’s maken.
Ze zien er erg mooi uit in traditionele kleding.
La la brengt ons met de auto naar de tempel van de tand. We parkeren in een parkeer garage. We moeten een stukje door het centrum lopen naar de tempel. Het oversteken blijft een soort prijs schieten. We moeten door een poortje lopen, mannen en vrouwen apart. Daarna natuurlijk weer schoenen uit. Binnen staan twee mannen te trommelen en er staat er een te fluiten, ze maken vreselijke herrie. Opeens moeten we mee van Lala de trap op in een rij staan. We worden langs een hokje geleid waarin een monnik zit dit geld en allerlei andere offers in ontvangst neemt. Bert gooit ook maar wat geld in die schaal. We worden gemaand om snel door te lopen. We lopen door en horen van Lala dat er achter de monnik een kistje staat met een hoektand van de Boedha. We lopen door en vanaf een grote afstand kunnen we het kistje zien en een foto maken. Als we een foto willen maken gaat het hokje dicht en moeten we een half uur wachten want dan gaat het hokje weer open. We gaan ondertussen de rest van de tempel bekijken. Er staat ook een opgezette olifant in een soort museum. Deze olifant is in 1988 overleden. De olifant werd alleen gebruikt voor festiviteiten. Als we buiten komen zien we nog net een groep apen de geofferde bloemen opeten.
Wij moeten hier erg om lachen maar de mensen die deze bloemen geofferd hebben vinden dit niet zo leuk. Ach dan hebben ze die apen toch lekker te eten gegeven. Verder naar het volgende gebouwtje, en dat allemaal op onze bloten voeten, daar kregen we vast eelt op. Hier komen zwangere, bevallen vrouwen met hele kleine baby’s , boedha bedanken dat zij toch zwanger zijn geworden . Ook vrouwen die niet zwanger kunnen worden komen hier. Er wordt voor ze gebeden dat zij wel zwanger gaan worden. Onze Lala heeft zelf ook maar 1 dochter, het lukte bij hun ook niet en zijn naar allerlei tempels en toestanden geweest om toch zwanger te worden. We begrijpen uit zijn verhaal dat de dokter het verholpen heeft. Maar het blijft bij 1 dochter. Nog een gebouwtje met de boedha voor de toekomst. Hier zitten ook weer allemaal mensen op de grond en staat er een soort priester een gebed te houden. Bij deze tempel staat ook een olifant. Daar lopen we ook nog even langs. We lopen weer naar het hoofd gebouw, weer in de rij, maar het is ons nu gelukt om een foto van het hokje te maken, het kistje zien we niet er staan allemaal mensen voor en die monnik staat daar ook.
Overal zitten mensen te bidden.
Genoeg van de tempel we gaan onze schoenen weer halen. Lala laat ons zien waar de markt en het centrum van Kandy is. We krijgen 1,5 uur de tijd om hier wat rond te lopen. Overal worden we aangesproken, iedereen wil dat we wat bij hun kopen. Een herrie van jewelste, verkeer, toeterende auto en schreeuwende mensen. We gaan in de supermarkt water kopen en wat koekjes. Die eten we zelf maar geven deze ook aan de honden en de aapjes als het zo uitkomt. Er zijn een hele hoop bakkerijen in Kandy, hier willen we wat kopen het zijn een soort pasteitjes en andere broodjes, deze nemen we mee naar het hotel. Dit keer geen lunch maar broodjes. We besluiten om naar het hotel terug te lopen. Lala neemt onze boodschappen mee. We lopen langs de tempel daarna volgen we het meer.
We komen ook langs de plaats waar we de dansvoorstelling hebben gezien.
Het kijken naar alle taferelen op de weg blijft heel leuk. In het hotel willen we aan het zwembad gaan zitten. Maar Bert wil een biertje en dat mag aan het zwembad niet. Dan maar op het terras bij de bar. Onze andere mede reizigers druppelen ook binnen en we nemen de dag weer even door. Wij willen morgen een stukje met de trein reizen en zij willen dat ook. De chauffeurs hebben onderling afgesproken dat zij gaan kijken of dit morgen lukt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Joke, Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag .xxxx Simon en Netty