dinsdag, december 6

6 december 2011

Hikkaduwa
Vandaag hoeven we ook weer niets. We hadden gehoord dat er een stukje verderop om schildpadden aan land kwamen. Ze krijgen daar iets van zeegras te eten. Ze komen twee keer per dag, ’s ochtends om een uur of half negen en ’s middags om een uur of vijf. Voor we gaan ontbijten gaan we eerst kijken of wij de schildpadden ook zullen zien. Als we bij het strand aankomen komen er meteen mannetjes op ons af, ze lopen wel met ons mee. De schildpadden waren al weer op de terugweg naar zee. Ons mannetje wist ze weer naar de kust te lokken met zeegras.
We konden ze even aanraken. Wat zijn die dingen groot. Volgens Bert waren de schildpadden in Egypte groter.
Terug in het hotel zijn we gaan ontbijten. Na het ontbijt is Bert nog een uurtje verder gegaan met het verhaal we misten nog een paar dagen. Daarna zijn we in de tuin aan het strand gaan liggen. We hebben de vissen brood gegeven, in de tuin zitten heel veel eekhoorntjes die hebben we pinda’s gegeven, maar ze vinden het brood lekkerder. Om een uur of één gaan we een stukje lopen en weer een tosti eten.
We hebben dit keer ruim een uur op onze tosti’s moeten wachten. Op de terugweg naar het hotel zagen we weer een groot schilpad om zeegras te eten, dit keer was het er maar één.
Verder een rustige dag, we doen niet veel, echt vakantie.
Om een uur of vijf barst er een gigantische bui los. Deze bui houdt een paar uur aan. De mensen met een kamer in het bijgebouw worden onder een paraplu naar hun kamer gebracht.

Geen opmerkingen: