woensdag, december 12

12 december 2012

Vandaag maar eens sinds lange tijden een luie dag, we wilden eigenlijk vandaag met de hop on, hop off bus gaan. Maar besluiten dit morgen te gaan doen. We staan dus niet vroeg op, lekker laat ontbijten dan gaan we nog wat lezen en weer een verhaaltje afmaken, we lopen nog steeds drie dagen achter. Voor het hotel staan wat ligbedjes, daar gaan we op liggen, eigenlijk best raar, midden in het stad, op een rotonde, achter een zwembad van twintig bij twee meter, waar  volgens ons ook nooit iemand in gaat. 
Binnen is ook een zwembad maar dat is net zo breed, maar dan maar zeven meter lang. We hebben nog nooit zulke kleine zwembadjes gezien als we de laatste weken tegen zijn gekomen. Zwemmen zit er dus niet in.
We liggen heerlijk in de schaduw, het is erg heet in de zon. We bestellen een kopje cappuccino en dat is best lekker, ook hier hebben we de laatste weken wel eens smerige van gehad.
We vragen aan de ober de weg naar het Kasteel de Goede Hoop, dat is maar een klein stukje wandelen. Gelukkig maar want het is eigenlijk te warm. We betalen de entree en lopen wat rond.  Het is het oudste fort en het oudste nog bestaande Europese bouwwerk in Zuid-Afrika. 
Je kan in heel veel kamers of zalen kijken. We nemen ook een kijkje in martelkamer, daar krijg je kippenvel van. 
 
 
 
 
 
 
We gaan ook nog even boven op het fort staan, daar hebben we ook weer een prachtig uitzicht op de Tafelberg. Na een drankje lopen we terug richting het hotel, wat is het druk op straat het krioelt van de mensen.
We willen nog even in de Compagniestuinen kijken. Na een tijdje zoeken hebben we het gevonden. We eten hier een donut en drinken wat op een bankje. Er zit naast ons een stelletje te vrijen, die moeten echt maar naar een ander plekje gaan, aan de broek van de man te zien. Er zit ook een man duiven te voeren net als op de dam in Amsterdam.
 
 
We lopen nog wat rond en gaan terug naar het hotel. Onderweg kopen we nog een broodje voor vanavond want in het hotel gaan we niet meer eten, en ’s avonds durven we de deur niet uit. We gaan zo inchecken voor de terugvlucht van morgen.
Ik (Joke) dacht dat ik de groep en Paul zouden missen, nou vandaag had ik daar helemaal geen last van. Heerlijk zo met z’n tweeën doen waar je zin in  hebt.

Geen opmerkingen: