woensdag, december 5

5 december 2012

Om zeven uur wordt er op de deur geklopt en krijgen we het ontbijt op de kamer. Twee gebakken eieren, worstje, bacon, jam, yoghurt, appeltje, boter en twee sneetjes brood. Thee en koffie moeten we zelf zetten. Het is leuk om hier één nacht te slapen,maar dat is ook wel genoeg. We rijden vandaag weer richting de kust. Onderweg stoppen we bij een opvangcentrum voor roofdieren die verstoken zijn van hun ouders.
 
 
 
Er is ook een souvenirwinkeltje waar we heerlijke cappuccino drinken. We kopen er twee kleine beeldjes. Bij de dieren mogen we niet kijken. In het winkeltje zit een grote spin, waarvan ook weer foto's gemaakt worden.
 
Er is in de bus weer eens discussie over de optionele excursie naar de walvissen. De prijs klopt niet die wij van de NRV hebben gekregen en in de papieren staat dat de excursie morgen pas is, dus niet iedereen is hierop gekleed.  Het is best vervelend dat er steeds discussies zijn. Paul heeft een ander programma dan wij van de NRV hebben gehad. De uitkomst is dat we vanmiddag de zee op gaan en gaan proberen om walvissen te zien. We rijden verder op de N2. Voor ons ligt de Indische Oceaan, Jeffrey’s Bay.
Dit gebied behoort tot de beroemde tuinroute. In de berm staan aan weerszijde heel mooie bloemen.  Om een uur of twaalf stoppen we in Humansdorp bij een benzinestation. Daar is een Wimpy, KFC en een kleine supermarkt.  We kopen broodjes bij de supermarkt en koffie bij Wimpy. We eten en drinken alles binnen op, want het  is koud en het regent. We stoppen op het parkeerterrein van de Paul Sauer Brug, die in rivier de Storms overspant. Het regent.
 
 
 
We gaan snel naar een uitzichtpunt maken wat foto’s en gaan dan via houten vlonders naar de andere kant van de brug en lopen de brug op. Hier nemen we ook gauw wat foto’s en gaan terug de bus in.  Tien minuten later stoppen we bij het View point world’s highest bungy jump. 
 
 
De Bloukraans burg hangt 216 meter boven de Bloukaansriver. Deze rivier vormt de grens tussen de Oostkaap en de Westkaap. We maken weer wat foto’s, er wordt op dit moment niet gesprongen, dus kunnen we dat helaas niet zien. We naderen Plettenberg Bay. Ding Dong Paul heeft nog een mededeling, de excursie met de Walvissen vanmiddag gaat niet door, de zee is te ruig. We kunnen morgen dus niet uitslapen maar moeten om kwart over zeven in de bus zitten. Ontbijten doen we als we terug zijn. Plettenberg is een paradijs voor blanke, rijke zuid-afrikanen. De prachtige huizen staan drie kwart van het jaar leeg. De buitenwijken bestaan uit krottenwijken. 
Een klein half uurtje later rijden we de oprit van de Lagoona Inn op. We krijgen kamer 110 en kijken uit op de lagoona. De receptie zit in een ander gebouw, waar je ook moet ontbijten en waar ook gratis WIFI is.
We gaan een stukje in de buurt rond lopen. Het valt ons op dat er veel huizen te koop staan en dat de huizen allemaal bewaakt worden. Als we aan Paul vragen waarom er zoveel huizen te koop staan zegt hij, Zuid-Afrikanen blijven niet lang op één plaats wonen. Als ze hun huis kunnen verkopen doen ze dat en kopen ze zelf weer iets anders. Wij geloven hier niets van.
De bar is zelfbediening. 's Avonds gaan we eten bij Bosun’s Pub and Grill, hier heeft Paul een tafel gereserveerd. Paul krijgt een discussie  over het afrekenen, alles wordt op één bon gegooid, dat is niet de afspraak die Paul heeft gemaakt, Paul loopt kwaad weg en eet dus niet met ons mee. Het eten is lekker. Wij geven de obers aan dat wij geen grote rekening willen en kunnen nu wel per stel betalen. We lopen terug, 5 minuten, willen in het hotel nog wat drinken, helaas zit er een hek voor de bar. We besluiten om met zes man weer terug te gaan naar het restaurant voor een laatste wijntje. En daarna naar de kamer. Morgen moeten we weer vroeg op.

Geen opmerkingen: