maandag, december 3

3 december 2012

Als we wakker schijnt de zon. We gaan ons bakkie koffie en thee op het balkonnetje drinken en kijken of we dolfijnen zien in zee. We zien wel een heleboel aapjes zitten. We hadden nog wat appeltjes en daarmee lokken we de aapjes.
Er komt een aapje aan met een kleintje op zijn buik en pakt het appeltje van Bert aan. Hij smikkelt het lekker op we krijgen het klokhuis terug. Bij het restaurant zitten nog veel meer aapjes, ze krijgen daar brood. Iedereen maakt foto’s.
We moeten om kwart over acht bij de bus zijn, want om half negen begint onze wandeling in het Inkenkwezi Game Reserve. We gaan een uur wandelen met Ranger Roger. Het is heel mooi weer, Paul zegt heel vaak ik heb altijd mooi weer met de excursies. Tot nog toe heeft hij gelijk. Alleen die dag in het Kruger lukte het niet.
Roger loopt als een gek, we kunnen hem bijna niet bijhouden. Het vertelt iets over een plant en laat ons een duizendpoot zien. Daarna gaat hij weer in hoog tempo verder. We moeten een lang en steil stuk omhoog we zijn helemaal kapot als we boven aan komen. Gelukkig heeft iedereen hier last van.
Verder zien we helemaal niets. Iedereen is het er over eens, deze wandeling mag uit het programma van de NRV. We lopen het restaurant in en daarachter staan de cheeta’s. De 3 Cheeta’s waren pas geboren toen ze in het park kwamen en zijn nu een jaar of 4 oud. Het is de bedoeling ze over enkele maanden vrij te laten in het park zodat ze voor hun zelf kunnen zorgen. 1 van de 3 is al een keer op jacht geweest en heeft daarbij een Emu te pakken gekregen en daarna ook opgegeten. Dit toont aan dat ook al zijn ze tussen de mensen grootgebracht ze hun jachtinstinct niet zijn kwijtgeraakt. Maar nu zitten ze alle 3 in een afgezette ruimte.
 
We mogen naar binnen en kunnen ze meteen aanraken en aaien. Wat is dit een geweldige ervaring om deze dieren zo van dichtbij te zien en te mogen aanraken. Je mag niet aan hun staart hun buik en aan hun voeten komen wat dat is voor hun bedreigend. Maar voor de rest kun je ze overal kriebelen ze gaan hierbij zelfs spinnen. De eigenaar komt naar buiten en zegt om dat we een eindje gaan wandelen met het vrouwtje, ze mag het afgezette gedeelte uit. Ze krijgt wat vlees.
We wandelen allemaal mee het park in. De cheeta snuffelt overal aan en loopt verder gewoon mee. Tot zij in de verte de Impala’s ziet. Ineens is het weer een roofdier, sluipt over de grond en rent als een speer achter Impala ’s aan.
De rangers gaan er achter aan. Wij staan op het pad en zien en horen niets meer. In eens komen de rangers weer aanlopen met de cheeta. Het blijkt dat de impala in het water is gesprongen en de cheeta is daar achteraan gegaan en de cheeta houd niet van water, dus afgelopen was de jacht. De cheeta wordt weer teruggebracht naar haar broers.
Een aantal van ons gaat nog een game drive doen. Wij gaan ook mee, je kan hier witte leeuwen zien. De wegen zijn echt vreselijk, maar het is echt geweldig. Je moet je goed vasthouden, het lijkt wel een achtbaan. De zien weer een heleboel beesten. Paul gaat ook met ons mij. We zien struisvogels, giraffes, arend, impala, wilde beesten, enz.
Daarna gaan we naar een afgesloten gedeelte van het park. Roger haalt een pistool uit de bosjes, deze gaat mee in de jeep. Als we een klein stukje rijden zien we de leeuwen al. Wat een geweldige beesten. We komen echt heel dichtbij. We maken heel veel foto’s, wat een gave beesten.
    
         

Als we het afgesloten gedeelte verlaten, krijgen we allemaal wat te drinken.

Als we weer verder rijden zien we in de verte op een heuveltje Neushorens staan. We gaan er meteen op af. Roger stopt een eind v oor de heuvel en zegt dat als we dichterbij gaan we ze niet meer kunnen zien, maar nu staan ze te ver weg om een behoorlijke foto te maken. De andere auto rijd verder en stopt dan en iedereen stapt uit en gaat de heuvel op. Roger rijd nu ook door en laat ons ook uitstappen.
We moeten wel heel stil zijn boven aangekomen kunnen we ze nu goed zien 2 volwassen Neushorens en een kleintje. Opnieuw een geweldige en ook spannende ervaring. Ze staan en liggen er op dit moment wel rustig bij maar we worden nauwlettend in de gaten gehouden. Neushorens kunnen heel slecht zien maar des te beter horen. Hun oren zijn constant naar ons toe gericht. We maken natuurlijk weer een hoop foto’s. Maar opeens is het afgelopen ze staan alle drie op en kijken in onze richting en meteen komt het bevel om snel naar de auto’s te gaan en in te stappen. Gelukkig komen ze niet achter ons aan. We vervolgen onze weg en spotten onderweg nog een hoop dieren waaronder zelfs de Afrikaanse Eland.
Hij ziet er heel anders uit dan de elanden die wij kennen. Wat blijft het toch leuk, gaaf om deze dieren vrij rond te zien lopen. Dit stukje zitten we te typen in de bus, en dat is niet echt handig, maar als we dit niet doen, gaan we veel te veel achterlopen met onze blog. We gaan lunchen in het park. Voor 18 rand een heerlijke sandwich en de drankjes zijn gratis. Omdat we de game drive weer zo geweldig vinden, besluiten we om de wandeling met de olifanten ook maar te gaan doen. Met z'n zevenen gaan we weer de jeep in. Eerst weer een stuk over die vreselijke weg.
We schudden weer helemaal door elkaar. Als we op de plaats van bestemming aankomen, komen er twee olifanten uit de bosjes lopen. We mogen ze aaien, eten geven en ook weer foto’s nemen. We gaan met deze twee olifanten ook een stukje wandelen.
 
Of je laat een hond uit of een olifant. Na een uurtje gaan we met de jeep weer terug naar het restaurant. We worden met een klein busje terug gebracht naar het hotel. Daar proberen we wat te internetten. Er is verbinding, maar die valt om de paar minuten weg. We wilde graag met het thuisfront skypen maar dat gaat hem niet worden. Ik kan wel met horten en stoten de lieve berichtjes lezen, die veel mensen op facebook hebben gezet om mij te feliciteren. Berichtjes uit Amsterdam, Amstelveen en New Zealand. Echt lief. Ondertussen blijven we in zee staren of we nog dolfijnen spotten. Het wel een beetje raar dat Paul helemaal niets zegt over mijn verjaardag. Ook goed. Na het eten geven we iedereen een borrel en proosten we op mijn verjaardag. Wie aait nou een cheeta , ziet witte leeuwen en wandelt er met een olifant op zijn verjaardag. 

Geen opmerkingen: