zaterdag, december 12

12 december

Vanochtend weer vroeg op, 6.00 uur. We moesten in andere zaal eten, want het echte restaurant was omgetoverd tot een trouwlocatie. Knap gemaakt allemaal. Wij rijden naar het oude Bandung, daar stappen we op de trein. We kregen een bakje koffie met spekkoek van Tony. Het is een hele mooie reis, tussen de rijstvelden en vlak langs de huisjes van de mensen. De hele groep heeft de afgelopen dagen, de shampoo, doucheschuim, kammen enz. verzameld die in de hotelkamers staan. Ook zijn er snoepjes aangeschaft om deze uit te delen aan de kinderen. Zodra de trein stopt, komen er kinderen en ook moeders naar de trein gerend, om iets te bemachtigen.
Eigenlijk best triest. We lopen door alle wagons heen, helemaal naar achteren, door de restauratiewagon en de wagons zonder airco. Volgens Tony hebben deze arko (alle ramen kunnen open), het is daar erg warm. We maken een paar foto’s en gaan weer terug naar ons eigen plekje. De reis duurt 3 ½ uur. Verder met de bus riching Baturaden. Onderweg stoppen we voor de lunch. De lunch is best lekker, maar de rijst en bami komen zo langzamerhand wel je neus uit. Ineens klinkt er happy birthday uit de speakers. Er komen twee dames op mijn af met een neptaart, een kaarsje en een drankje. Er wordt een foto gemaakt die ik naderhand geprint mee krijg en een sleutelhanger. Hartstikke leuk allemaal, maar ik was toch echt al een paar dagen geleden jarig. Dat maakte volgens Tony niets uit, iedereen die tijdens de toer jarig is krijgt dat. We stoppen nog een keer om te benen te strekken, en lopen weer over een burg. Daar liggen allemaal houten bootjes, waarmee ze een eind verderop lavazand gaan halen. Dat scheppen ze uit de rivier. Dat wordt op het bootje geladen, naar de kant gebracht, daar moet het verder getransporteerd worden naar boven, er is een karretje dat met een lier naar boven wordt getrokken. De rest wordt de mensen zelf gedragen in manden, aan iedere kant een mand met 60 kilo zand. Om vijf uur komen we aan in ons hotel Queen Garden, hier blijven we maar 1 nachtje. Hier is ook een boerderij waar ze Hollandse koeien hebben en ze ook melk persen, volgens Tony. Wij noemen dit melken Om een uur of zeven gaan we eten en even aan de bar zitten en dan maar weer naar bed morgen weer om zes uur op. We gaan morgen naar de Borobudur.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Bert en Joke,
Wij vinden het erg leuk om jullie verslag te lezen. Veel herkenning en we zien ook dat niet alles hetzelfde is.Met hoeveel personen zijn jullie nu? Zoals het slapen op de boerderij met hollandse koeien.
De treinreis vonden wij ook best leuk. Ik hoop dat je niet in de trein gegeten heb, want als ik de keuken zag, krijg je spontaan dia--
We houden nu jullie site bij. Ik had al eens geprobeert om iets te sturen, maar dat mislukte. Het bleek, na Annemarie gevraagd te hebben, dat je als anoniem wel kon sturen. Geniet er verder van en we horen nog wel. Jullie worden in ieder geval in de gaten gehouden.
Groeten Janny en Wim

Anoniem zei

Hallo nog even. Ons E-mail adres is,
dasco@tiscali.nl