donderdag, december 17

17 december

Vanochtend weer vroeg op. Half zes, de bus vertrekt om zeven uur. Vandaag weer een lange rit. Door allerlei plaatsjes. In elk dorpje is het een drukte van jewelste.

We hebben een koffiestop om een uur of tien, de lunch is om twaalf uur. We rijden door de bergen richting Kali…. We hebben opgegeven dat we mee wilde naar het weeshuis. De bus zet ons daar af. De rest van de groep gaat naar het hotel. We worden al opgewacht door de kinderen met een corsage. Wat een schatjes, je zou ze allemaal wel willen adopteren. We krijgen een rondleiding door de plantages. We kopen ook door de rijst velden. Overal staan kinderen om ons dingen te laten zien. Onderweg staat ook een muziekbandje. Geweldig.

Aan het einde krijgen we een dansvoorstelling. We moeten zelf ook mee dansen. Uit de box komt ineens `heb je even voor mij` van Frans Bauer en Vader Abraham. De polonaise komt er zelfs aan te pas.
De dames krijgen een bloem in hun haar en de mannen krijgen een kroon op.
We krijgen ook koffie of thee, gebakken banaan, berliner bol en een lumper, dat is kleefrijst met vlees, in een bananenblad gewikkeld.


We worden naar ons hotel gebracht, dat is een schattig hotel, we komen aan als het donker is.

We horen heel veel geluiden, maar wat het voor beesten zijn weet je niet. Op dit moment onweert het buiten het zal zo wel gaan regenen.

Geen opmerkingen: