maandag, december 7

7 december

De wekker gaat om half zes, en om zeven uur vertrekken we weer. Ons reisdoel is Bukittinggi driehonderddertig kilometer ver. Onze eerste stop is een plantage waar ze ook een kip hebben met hele kleine kuikentjes. We krijgen van Bennie weer uitleg over de vruchten en krijgen ananas te eten. Vervolgens naar de kruidentuin waar zoals de naam al zegt allemaal kruiden groeien. De baas van de tuin snijd wat bast af van de kaneelboom en dit kunnen we meenemen. Als je het laat drogen da rolt het zich op en dan heb je kaneelstokjes. Er is een aap aan een ketting die voor ons kokosnoten plukt. We vinden het eigenlijk allemaal zielig voor de aap. Maar Bennie zegt dat hij goed wordt verzorgd en veel van zijn baas houd. Na nog wat kruiden te hebben gekocht gaat de reis weer verder. Na weer een uurtje of zo gereden te hebben is er koffiepauze in een restaurant waar je allerlei vruchtensappen kunt krijgen. Die moeten geproefd worden. Heel lekker allemaal.
Onderweg komen we langs een moslim school de leerlingen zijn hier intern. Dat wil zeggen dat er buiten de school heel veel hele kleine hutjes staan van ongeveer 1,5 x 2 m. Er zijn ongeveer 3000 leerlingen, je kunt dus wel nagaan hoeveel hutjes er staan. De jongens en de meisjes zijn wel gescheiden. De jongens in de hutjes en de meisjes in de gebouwen. na een koffiepauze en nog een paar uur rijden gaan we goud naar goud zoeken. Dat was in ieder geval de bedoeling maar de goudzoekers staan een eind verderop in het water en doen net alsof ze ons niet horen. Dus geen goud gevonden. Daarna de lunch aan de rivier. Voor de verandering weer eens rijst en nassi met kip. Rond een uur of vijf passeren we de evenaar. Op het moment dat we de bus uitstappen worden we belaagd door hordes Tshirt verkopers die allemaal het zelfde Tshirt verkopen. Je kreeg nauwelijks de kans om op de streep te gaan staan die de evenaar voorstelt.


Maar het is toch gelukt en er is zelfs een foto van gemaakt. De rest van de middag is het voornamelijk in de bus zitten en af en toe stoppen om een foto te maken. Rond halfacht komen we in donker in het hotel aan waar we twee nachten blijven..

Geen opmerkingen: